В много страни в Африка възобновяемата енергия е привлекателен начин

...
В много страни в Африка възобновяемата енергия е привлекателен начин
Коментари Харесай

Минната индустрия ще използва източници на възобновяема енергия

В доста страни в Африка възобновимата сила е прелъстителен метод да се понижи използването на скъпите и замърсяващи дизелови генератори

Още по тематиката
Климатичните политики издигат нова Желязна завеса в Европа

Идеите на Европейски Съюз в енергетиката ще обиден и тежката промишленост
26 окт 2018
Англия откри най-големия офшорен вятърен парк в света

Той е с размерите на 20 000 футболни стадиони и може да зарежда 590 000 семейства
8 сеп 2018
Фейсбук ще се зарежда напълно с възобновима сила до 2020 година

Технологичният колос ще понижи и излъчванията си парникови газове със 75%
29 авг 2018 Минната промишленост от години се слави с това, че не е потребна за околната страна. В момента обаче това може да се промени, защото се ориентира към възобновима сила, написа Financial Times.
Значителният спад на цените на възобновимата сила от слънце и вятър я прави добра опция за минните компании, които се нуждаят от доста количество сила за активността си.

Сделки за зелена сила

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Някои от най-големите минни компании - от Antofagasta до Newmont, се стремят да подписват покупко-продажби с локални електропреносни мрежи за доставка на възобновима сила. Компаниите влагат в региони, където да се употребяват мощни генератори, захранвани от слънчеви панели и акумулатори.

Намаляването на излъчванията от минната индустрия е от значително значение освен с цел да се смекчат последствията от изменението на климата, само че и с цел да се подсигурява, че новите технологии, като да вземем за пример електрическите коли, употребяват първични материали, чието произвеждане е стабилно.

Притеснението за това нараства измежду някои от най-големите компании, някои от които се стремят да подобрят екологичните си индикатори. През май Apple се съгласи да влага в взаимно по-екологично дружество за рандеман на алуминий с Rio Tinto и Alcoa. Тенденцията се чака да продължи, защото от ден на ден страни слагат високи цени за въглеродните излъчвания.

Добивът на потребни изкопаеми изисква голямо количество сила, като мините постоянно работят на непрестанен цикъл. Енергията може да заема до една трета от оперативните разноски и това е причина за множеството компании да вземат ограничения, изключително при спада на цените на металите.

Разцветът на възобновимата сила я прави все по-привлекателна опция, защото в доста случаи тя може да е опция пред високите цени на дизела, настояват анализатори от Fitch Solutions. " Използването на възобновими енергийни източници има забележителен капацитет за намаляването на разноските ", споделят те. " Работим върху увеличението на използването на възобновими източници при всички наши интервенции на конкурентни цени. "
Иван Ариагада, основен изпълнителен шеф на Antofagasta
Какво подхващат фирмите

През юли чилийската минна компания Antofagasta подписа договорка с Colbun, с цел да си обезпечи 550 GW часа електрическа енергия годишно от възобновими източници, в това число водна, вятърна и слънчева сила. Договорът е за 10 години и стартира да се извършва от юли 2020 година

Сделката ще трансформира медната мина Zaldivar, която Antofagasta и Barrick Gold взаимно имат, в първата в южноамериканската страна, която работи изцяло с възобновима сила. Това ще понижи и енергийните разноски на компанията, счита Иван Ариагада, основен изпълнителен шеф на Antofagasta.

" През последните години потреблението на нови енергийни източници като слънчева и вятърна сила в Чили докара до нов благонадежден източник на сила на конкурентна цена ", споделя Ариагада.

В доста страни в Африка източниците за възобновима сила са прелъстителен метод да се понижи използването на скъпите и замърсяващи дизелови генератори. Американската Newmont да вземем за пример реши да употребява слънчева сила за рандеман на злато в Гана.

Компанията също по този начин е подписала съглашение с ганайската компания Volta River за закупуване на електрическа енергия от ВЕИ мощности, които сега се построяват.

Базираният в Глазгоу снабдител на електрическа енергия Aggreko пък предлага дизелов хибрид, който употребява слънчева сила, за по-отдалечените мини. Причината - от компанията считат, че са с 20 до 30% по-евтини от дизеловите генератори. " Колкото по-дълъг интервал обгръща договорът, толкоз по-конкурентна слънчева сила можем да предложим ", споделя Карим Вазни, шеф в Aggreko.

И въпреки всичко цената на батериите съставлява икономическа граница за това какъв брой сила може да бъде обезпечена от възобновима сила, твърди Вазни. Този предел нормално е към 20% от енергийното доставяне на мината, след което цената на батериите надвишава цената на дизеловото гориво. " Няма механически ограничавания, само че има стопански оптимизъм ", прибавя той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР