„В много случай освен закона има и морал. Понякога закона

...
„В много случай освен закона има и морал. Понякога закона
Коментари Харесай

Архитект Петър Диков: Освен закона, има и морал

„ В доста случай с изключение на закона има и морал. Понякога закона дава несъразмерни права на вложителите. Винаги са ме упреквали че позволявам безотговорно строителство, я в тази ситуация ме упрекват, че съм изискал вложителят да понижи височината на сградата”, уточни в предаването „ Тази събота” по bTV Петър Диков - някогашен основен проектант на София.
Инвеститори в „ Младост ": Иванчева ни заплашваше Инвеститорите са имали срещи и с архитектите на София - Петър Диков и Здравко Здравков
Преди две седмици вложители и строители в столичния квартал „ Младост” обявиха по bTV, че през последните 6 години са сложени в унизително състояние от някогашната администрация на региона, както и от няколко основни архитекти на София, с които са имали „ трагични срещи”. Техният план за градеж на постройка към момента не може да бъде стартират.

„ Случаят беше подобен, че техният план приближаваше доста покрай съществуваща постройка, която е построена преди 40 години в „ Младост”. Устройственият проект допускаше създаване на постройка, само че аз имах искания те да поправят плана, да понижат височината на постройката, с цел да има уместност към хората, които живеят там и към средата, която се създава”, изясни проектант Перът Диков.
След репортаж по bTV: Фандъкова разпореди инспекция на плана за релсовия път по Графа Разказахме ви по какъв начин "Джи Пи Груп " подменя материала, който би трябвало да бъде вложен при реконструкцията на трамвайното трасе
„ Проектът за ремонта на „ Граф Игнатиев” и градинката пред църквата „ Св. Седмочисленици” е доста добър. Подборът на съответните материали се извърши по-късно, арх. Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова са прави в позицията си, че би трябвало да се довърши целият план, с цел да се види по какъв начин тъкмо е замислен”, означи арх. Диков. Той обаче означи, че основният проектант не разпорежда строителство и не дава отговор за процедурите по публичните поръчки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР