В много райони от Западна България вече преваля и прегърмя.

...
В много райони от Западна България вече преваля и прегърмя.
Коментари Харесай

Захлаждане и дъждове на много места в четвъртък

В доста региони от Западна България към този момент преваля и прегърмя. Предупреждение за обилни количества е оповестено през нощта в Западна, а на следващия ден и в Централна Северна и Югозападна България. Има заплаха и от градушки. Причината - леден атмосферен фронт, който ще премине през страната.

С предстоящите превалявания още на следващия ден в Западна България, а в петък и в централнит ерайони от страната заплахата от пораждане на пожари ще намалее. Екстремален ще остане рискът в Източна България, където и в четвъртък, и в петък ще се задържи слънчево и като се изключи морския бряг - доста горещо. Малко по-ниски, в сравение с през днешния ден ще бъдат оптималните температури на следващия ден, в множеството региони сред 31° и 37°, в София, след 33° през днешния ден, на следващия ден ще бъде не повече от 29°. Ще духа сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен североизточен вятър, добавя Българска национална телевизия.

Слънчево ще се задържи през целия ден времето и на морския бряг, с сдържан, след обяд краткотрайно мощен североизточен вятър.

Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде към 3 бала, което подхожда на височина на вълните до към метър.

Лоши условия за туризъм в планините в Западна и Централна България, където на доста места ще има превалявания, в обособени региони интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии.

В масивите в Източна България ще бъде най-вече слънчево с сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър.

Проливни превалявания ще има на следващия ден и в доста региони от Балканите, както и тук-там на Апенините и Пиринеите, където ще остане доста горещо. Превалявания ще има и на Британските острови, както и в северните елементи от Скандинавския полуостров.

У нас, в петък и събота следобедни валежи се чакат в западната половина от страната, съпроводени тук-там и от гръмотевици. През нощта против неделя и в неделя в доста региони, като се изключи западната част на Дунавската низина и Черноморието, ще превали и прегърми. Вятърът от северозапад ще се усили, а температурите ще се намалят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР