В много райони на планетата бушуват апокалиптични пожари в мащаби,

...
В много райони на планетата бушуват апокалиптични пожари в мащаби,
Коментари Харесай

„Огън в белите дробове на планетата“ в „Темата на NOVA“

В доста региони на планетата бушуват апокалиптични пожари в мащаби, които мъчно можем даже да си представим. Огнени фронтове на площи, колкото цели страни. Аляска, Амазония, Сибир, Индонезия, Централна Африка . Под опасност са дъждовните гори към екватора, пред изтриване на големи популации от цели скотски типове.
 огън планета NOVA
В „ Темата на NOVA “ тази неделя ще се разходим в сърцето на джунглите, където пламъците не престават да изпепеляват всеки ден обширни горски масиви. Ще опитаме да си представим мащабите на пожарите, като ги погледнем през очите на спътниците. Ще дадем думата на огнеборци, екозащитници, лесовъди, климатолози, държавници, както и на хората, които са директни жертви на стихиите.

Ще бъде потърсен отговор на един главен въпрос: До какъв брой пожарите, обхванали горския пояс на планетата ще оставят трайна диря в историята на човечеството? Дали огънят ще ускори резултатите на световното стопляне и по какъв начин хората ще понесат последствията от огнения пъкъл?
 Николай Василковски NOVA-->
Гледайте “Огън в белите дробове на планетата “ с създател Николай Василковски в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 15 септември , незабавно централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР