В много песни, книги и филми коледните празници са описвани

...
В много песни, книги и филми коледните празници са описвани
Коментари Харесай

Коледна депресия? Да, съществува. Вижте как да я избегнете!

В доста песни, книги и филми коледните празници са описвани като най-прекрасното време на годината. Но доста хора тъкмо по празниците се чувствай най-тъжни, самотни и непотребни...

В последните години от ден на ден се приказва за " коледна меланхолия ". Но дали тя съществува?

Според доста изследвания проблем основават не самите коледни и новогодишни празници, а интервалът директно след тях. Точно тогава пораства броят на хората, споделящи, че са в меланхолия.



Явно дейните хора с огромни фамилии мъчно претърпяват ваканционния сезон и той може да се трансформира в изтощителна буря от действия. От друга страна, възрастните хора страдат от своята самотност, до момента в който приятелите им си отиват, а фамилиите се отдалечават.

Проучване на Националната здравна система в Англия от 2015 година демонстрира, че близо една четвърт от навършилите 65 години не чакат Коледа, като за доста от тях това е по този начин, тъй като „ празничният сезон връща прекомерно доста мемоари за околните, които са умряли “.

И се оказва, че депресията по време на празниците е изцяло действителна и същинска.

Какви са признаците? Ако се чувствате по-уморени от естественото, отлагате приготовленията, извънредно раздразнителни сте, несвързани със света и хората в близост, страдате от проблеми със съня и апетита - значи е време да се замислите.

Наличието на финансови проблеми може да задълбочи казуса. Сериозни фамилни обстановки и болести също са предразполагащи фактори. Ако сте неотдавна сте се развели, в случай че сътрудникът ви си е отишъл от този свят или сте дете на разведени родители, Коледата може да се окаже много сложен миг.



Какво би трябвало да извършите? Спрете за момент. Вслушайте се в себе си. Вижте какъв брой доста имате, какъв брой хора ви обичат и за какъв брой доста другари сте значими. Ако сте самотни, потърсете компания. Обадете се на прочут, отидете на посетители.

Не бива да поемате прекалено много работа след празниците, предизвестяват американски психолози. Поставяйте си дребни цели, с цел да постигате по-лесно възприятие на задоволеност.

Не живейте със спомените от празниците. Примирете се, че са свършили и не забравяйте, че ще има нови. „ Себеубеждаването и оптимизмът са значими ”, споделят експертите.

Също по този начин се възползвайте от спирането на нормалния режим и започнете нови привички на работното място. Независимо дали ще е приятелско отношение към случаен сътрудник или ставане от бюрото на всеки час – всичко оказва помощ.

Спомнете си какво най-вече сте харесали по време на почивката си и го запазете в всекидневието си.

Най-ключова е връзката. Тъжните хора имат навика да се усамотяват.

„ Насилвайте се да споделяте, даже да не ви харесва. Компанията оказва помощ за справяне с депресията. ”
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР