В много от бензиностанциите в страната се предлагат отстъпката за

...
В много от бензиностанциите в страната се предлагат отстъпката за
Коментари Харесай

Българската петролна и газова асоциация не очаква фалити заради отстъпката за гориво

В доста от бензиностанциите в страната се оферират отстъпката за горивото. Доста самостоятелни бензиностанции също се включват в нея. Това съобщи Станислав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация пред Българска национална телевизия за отстъпката от 25 стотинки за литър гориво.

Той изясни, че срокът на тази отстъпка ще бъде най-вече до 6 месеца и би трябвало да се слагат осведомителни табели, с цел да може хората да бъдат осведомени.
 25 стотинки за литър бензин мина през Бюджетна комисия
25 стотинки за литър бензин мина през Бюджетна комисия

Мярката не е добре таргетирана поради неналичието на електронна идентификация по виновност на ГЕРБ, счита Василев

Основната причина, че не са се присъединили всички бензиностанции е, че схемата за отстъпката за гориво е пожелателна , уточни Бенчев.

Той увери, че няма привилегироване на огромните бензиностанции пред дребните поради отстъпката . Това, което би трябвало да се направи, е водачите да носят талона на колата си, който се записва във фискалния бон . Административно няма натоварване с мярката за горивото, посочи Бенчев.
 Хората с първокласни коли няма да получат отстъпка за горивата
Хората с първокласни коли няма да получат отстъпка за горивата

В момента към момента се изследват благоприятни условия за самия механизъм

Станислав Бенчев мощно се съмнява, че мярката за горивото може да докара до банкрути на дребните бензиностанции. Не считам, че това ще бъде изключително уголемен феномен на пазара, само че мисля, че сътрудниците, които не оферират отстъпката, ще стартират да го вършат , чака той.

Бенчев се надява, че отстъпката за горивото ще докара и до увеличение на приходите за бизнеса. Във Видин и в Лом горивото е с няколко стотинки по-скъпо . Ако наклонност със суровия нефт продължи надолу, сигурно ще има понижение на цените на горивата, добави той.

Според него можем да бъдем удовлетворени от това, което се случва у нас с горивата. Бенчев счита, че ще има нарушение на петролното ембарго против Русия, когато то влезе в действие .

" Лош сюжет " на бюджета планува прекъсване на доставки на нефт и експорт по море

Турбуленции на интернационална бизнес среда могат да повлияят на осъществяването на бюджета за 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР