В много градове се проведе Национален протест срещу проекта за

...
В много градове се проведе Национален протест срещу проекта за
Коментари Харесай

Протести срещу Националната стратегия за детето в няколко български града


В доста градове се организира Национален митинг против плана за Национална тактика за детето. В София митингът е пред Министерския съвет, а по-късно продължи пред Народното събрание.

Гроздана Янтрова, една от уредниците в Пазарджик, разясни, че митингът е предизвикан от законодателните промени, които сега се вършат, макар че Стратегията е спряна:

"Въпреки че господин Бойко Борисов, министър-председателят, разгласи, че Стратегията е спряна, става известно, че работата по Стратегията в действителност продължава и вършат промени в съществени закони. Всъщност разпоредбите, които Стратегията вкарва, която сега е спряна, всички неща минават през законите, всички законови ремонти се вършат, все едно че тая Стратегия е призната, главно Закона за протекция на детето, Семейния кодекс и Закона за обществените помощи. С една дума, се работи. Това са едни големи суми пари, които се наливат от Норвегия в България само за въздействие и да прокарат политиките, които сега в Норвегия работят, политиките във връзка с фамилията, на децата и всичкото това зад една лицемерна фраза - най-хубавият интерес на детето. Просто ситуацията е доста неприятно и доста притеснително. Това ни накара да излизаме по улиците ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР