В много голяма степен Саудитска Арабия и въобще арабите са

...
В много голяма степен Саудитска Арабия и въобще арабите са
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков каза колко ще продължи войната в Украйна

В доста огромна степен Саудитска Арабия и изобщо арабите са тези, които биха могли да смъкват в някаква степен цената на нефта като качат предлагането, само че не го вършат. Войната в Украйна ще се проточи досега, в който Русия изчерпи своите запаси – бомби, ракети, войски. Битката с Китай е доста по-тежка и по-сложна поради сериозните финансови запаси, които има. Това сподели проф. Владимир Чуков, арабист и политически анализатор, в предаването „ Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Проф. Чуков дефинира като „ печална” новината, че Обединените арабски емирства имат намерение да закрият посолството си в София. По думите му ОАЕ са имали доста дейни бизнес оферти, само че за жалост нищо съществено не се е случило и на доста от предложенията им не е имало никаква реакция от българска страна. Относно идното посещаване на американския президент Джо Байдън в Израел и Саудитска Арабия през юли събеседникът уточни, че концепцията е да се реализира по-висша форма на съдействие.

В саудитската страна доста скоро ще има преход, по този начин както стана в Обединените арабски емирства – промяна на генерации, уточни проф. Чуков. Турция е измежду главните съперници на всички арабски страни. Тя е обичайният съперник на Арабската лига още от самото основаване. Отношенията сред Саудитска Арабия и Турция се затоплиха. На фона на икономическата обстановка в Турция без помощта на двете страни, които имат финансовите благоприятни условия – ОАЕ и Саудитска Арабия, турският президент Реджеп Тайип Ердоган няма по какъв начин да излезе от тази обстановка. Стимулите Мохамед бен Салман да се срещне с Ердоган са свързани с желанието му да поддържа положителни връзки с всички, уточни гостът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР