В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу

...
В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу
Коментари Харесай

Демерджиев на финала на мандата пита кога прокуратурата ще се изчисти

В доста бърз порядък ще бъдат извършени дисциплинарни производства против двамата служители на реда, съпричастни към злополуката, породена на Околовръстния път на София , увери пред БНР служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев . По думите му към този момент са отнети служебните карти и персоналното оръжие на служителите на реда, които бяха отстранени за тежкия пътен случай, на разсъмване на 25 септември.
 Отстранени са служителите на реда, видели джигита и злополуката на Околовръстното
Отстранени са служителите на реда, видели джигита и злополуката на Околовръстното

Взети са им служебните карти

" Изключително бързо " Вътрешна сигурност " направи всичко належащо. Първо стана ясно от медиите, че евентуално има съпричастност или необичайно държание на полицейски чиновници на място, визираше се една служителка изключително, за която имаше данни, че се е държала по несъответстващ метод. Събрахме доказателства. Установи се, че е имало патрул с двама служители на реда - този патрул е нарушил служебните си отговорности и е действал по метод, недопустим от наша позиция ", разяснява Демерджиев.

Няма данни, няма камери, които да са снимали предаване на сума пари. Има открито редом придвижване за избран интервал от време, изясни той.

Вътрешният министър сподели още, че с прокуратурата имат разнообразни разбирания за скорост и " те много постоянно подхождат по-лежерно ", като укори държавното обвиняване в изкуствено основаване на проблеми .
 Прокуратурата отхвърли обвиняванията на Демерджиев
Прокуратурата отхвърли обвиняванията на Демерджиев

Не дават отговор на истината и обстоятелствата по делото и не кореспондират с плануваните условия

" Как да градим доверие в тази обстановка? по какъв начин да градим взаимоотношение в тази обстановка? Ако хората си взаимодействат, те не се подвеждат за да бъде дискредитирана едната страна ", съобщи Иван Демерджиев във връзка несъгласията сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата във връзка с следствието на злополуката.

В края на мандата си, той запита по кое време друга система в страната ще последва Министерство на вътрешните работи и " ще разпознава хората, които не извършват служебните се отговорности или ги нарушават " , както и " какъв брой години би трябвало да чакаме за това ". Демерджиев упрекна за обстановката основния прокурор Иван Гешев. По думите на вътрешния министър Министерство на вътрешните работи е почтен сътрудник и всичко, което знае, навреме стига до прокуратурата. Той сподели още, че е дал инструкции на шефовете на регионалните дирекции да му рапортуват за случаи, в които дейностите на Министерство на вътрешните работи се саботират.
 ГЕРБ и Движение за права и свободи - първенци по сигнали за пазаруване на гласове
ГЕРБ и Движение за права и свободи - първенци по сигнали за пазаруване на гласове

Министерство на вътрешните работи съумя да провежда почтени избори, счита Демерджиев

По тематиката с изборните нарушавания министърът той разяснява:

" Традиционно има лица, подготвени да продадат гласа си, макар машините. Този път обаче доста по-малко бяха тези, които демонстрираха предпочитание да купуват такива гласове. Голямата част от тях бяха следени от полицията по места до последния миг - дали ще посегнат към тези гласове. В голямата си част те не посегнаха към тези гласове. Предполагам, че е комплекс от аргументи. Вероятно не са имали толкоз огромен интерес, осъзнавайки обстановката, в която се организират тези избори. На това повлияха и доста интензивните дейности, които бяхме подхванали. Техният резултат се видя, в това число с ниската изборна интензивност тук-там, където при платен избор тя нараства лавинообразно ".

Демерджиев посочи, че Министерство на вътрешните работи е открило " парите, коя политическа мощ ги дава ".

" Прокуратурата не обича да проверява хората, които управляваха България допреди известно време , преди да стартират служебните кабинети. С такова усещане оставам аз ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР