В Младост“ фирма Артекс“ продават жилища за над 2000 евро

...
В Младост“ фирма Артекс“ продават жилища за над 2000 евро
Коментари Харесай

Биляна Петрова за Фрог: „Артекс“ първи са подали сигнал в прокуратурата срещу нас

В „ Младост “ компания „ Артекс “ продават жилища за над 2000 евро за квадратен метър. Това са ми го казвали жители, които са се интересували за цените на парцелите при тях. В СРС-та също става дума, че те продават на толкоз. Това, което е интиресно, е че основател на първия сигнал против нас за забавени преписки към прокуратурата, е компания „ Артекс “. Това сподели пред Фрог нюз някогашният зам.-кмет на регион „ Младост “ Биляна Петрова.
Това е станало през асоциацията на строителните бизнесмени. Научихме го напълно неотдавна. Знаехме за сигнала. Но в този момент, откакто получихме документи от съда, разбрахме, че на събранието на асоциация НАСП е било препоръчано да се сезира прокуратурата.

Медията ни потърси за коментар и някогашния кмет Десислава Иванчева: Тя изясни: При нас в „ Младост “, доколкото съм осведомена, има две здания на „ Артекс “. Едната беше към този момент подготвена, имаше довършителни работи по измазване. Тя е на ул. „ Йерусалим “. Другата постройка беше в „ Младост “ 2, напряко в парк „ Въртопо “. Явно е, че компанията е съумяла да си издейства документ, с който да й се позволи да влезе в самия парк. Знаете, че това естествено се прави да е законно.

Ето какво още добави тя: Цените за „ Артеск “ са доста високи, тъй като се води разкош осъществяване. Много е скъпо. Била съм единствено на една от постройките на „ Вартопо “, където има доста положително озеленяване. Ние спор с тях нямахме, с изключение, че спукаха една тръба на „ Топлофикация “ и наводниха парка. Но „ Топлофикация “ не си знаеше трасетата и поради това се получи по този начин. Бързо отреагираха, бързо изпомпаха. Апартаментите им са неповторимо скъпи. Цената на кв. м. при тях варира 2000-2600 евро. При цена 600 евро няма никаква облага за притежателя. 400 евро са единствено разноските на строителите, с цел да реализиран акт 15. Не е допустимо за такава цени да купите жилище. Дори и в „ Надежда “ няма да намерите “, посочи Иванчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР