В Минск се проведе Световното първенство за юноши и девойки

...
В Минск се проведе Световното първенство за юноши и девойки
Коментари Харесай

Успешно представяне на българските таекуондисти на Световното в Беларус

В Минск се организира Световното състезание за юноши и девойки по Таекуондо ITF, в което присъединяване взеха близо 1200 състезатели от 35 страни. България беше показана от 10 таекуодисти, двама треньори и четирима съдии.

Изборът на нашия състав беше изработен въз основата на медалистите от последното Европейско състезание в Гърция при девойки и юноши. Лилия Митрева (16-17 годишни) до 64 кг. завоюва сребърния орден в дисциплината спаринг. Със същите оценки от Беларус си потеглиха Екатерина Иванова (16-17 годишни) до 52кг, Любка Петрова (16-17 годишни) до 70 кг.и Цветелина Георгиева (14-15 годишни) до 65 кг.

Сребърен орден завоюваха и девойките (16-17 годишни) отборно на спаринг. С бронзовите медали на подиума се качиха Мелиса Салим (14-15 годишни) до 60 кг., Росина Камбурова (16-17 годишни), до 46 кг., Ферай Ахмедов (16-17 годишни) на " форма " и девойки отборно - " форма ". Треньори на българския тим бяха Амалия Колева и Дени Велев. Водач на делегацията беше президентът на федерацията Марио Богданов.

" Много мощна конкуренция във всяка категория и дисциплинираност. Вярно, че не взехме златен орден, само че представянето ни беше сполучливо и приветствам целия тим и треньорите. Решихме, че ще участваме единствено с медалистите от Европейското в Крит при юноши и девойки и по тази причина заминахме в този състав.

Има върху какво да се работи и треньорите ще го създадат. Важното е, че всички са здрави и си тръгваме от Беларус без контузени състезатели ", сподели Марио Богданов.
 Десислава Джерманска и звезда от SENSHI ще водят огромните награди за бойни спортове “Златен пояс” 2021
Десислава Джерманска и звезда от SENSHI ще водят огромните награди за бойни спортове “Златен пояс ” 2021

Боецът от SENSHI Николай Йоргов влиза в ново амплоа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР