В Минск преди президентските избори в Беларус продължават да се

...
В Минск преди президентските избори в Беларус продължават да се
Коментари Харесай

Лукашенко продължава да струпва войски в Минск

В Минск преди президентските избори в Беларус не престават да се струпват войски. Според ръководителя на осведомителната организация WarGonzo Семьон Пегов, беларуските управляващи явно са решили да съберат солидна армейска формация в столицата. Очевидно поради тези, които не са съгласни с резултатите от президентските избори, резултатът от които към този момент е явен. Сцената на площада, където се възнамерява митингът на претендента за президент Светлана Тихановская, беше демонтирана. Твърди се, че пречела на честването на Деня на Железопътните войски, написа съветският вестник “Московский Комсомолец " в своя публикация, показана от организация Фокус.
За трети ден в Беларус се следи интензивно придвижване на военни сили. Направленията са разнообразни: от източните региони, граничещи с Русия, до беларуската столица. Според последните данни в четвъртък сутринта в Минск я влезнал следващ ескорт от военнослужещи.
Местните поданици към този момент оповестяват за военна техника и войски, които са видимо повече от преди ден. Сред тях има бронетранспортьори, бронирано-разузнавателни машини вид " Кайман ", коли на свързочни войски, патрулни транспортни средства.
Според някои оценки броят на полицаите и другите типове войски в Минск се е нараснал с няколко хиляди. Допълнителни сили евентуално ще бъдат ситуирани и в предградията.
Няма публични информации за предислокация на военните. Беше оповестено единствено присъединяване в разнообразни събития в Минск на почетния часовой и оркестъра на 30-та обособена железопътна бригада.
По някаква причина беше решено Деня на Железопътни войски да се организира в беларуската столица на същото място на планувания опозиционен протест. Факт е, че централата на един от претендентите за президент Светлана Тихановская на 6 август реши да организира огромен митинг-концерт в парка „ Дружба на народите “ в Минск. Предишния ден Тихановская подаде заявление за тази всеобща акция.
Властите в Минск обаче й отхвърлиха провеждането на този митинг-концерт. Съобщава се, че Изпълнителният комитет на Градския съвет на Минск е дал отговор в писмо: „ Митингът не може да се организира, защото по това време на същото място ще се организира празнично събитие, отдадено на Деня на железопътните войски “.
" В момента военните демонтират сцената, готова за митинга на опозицията и не позволяват техническия личен състав, който пристигна да конфигурира мултимедийно съоръжение - екрани, звукова и светлинна техника и така нататък ", сподели Семьон Пегов.
Тихановская и нейните сътрудници взеха решение да не следват инструкциите на Минския градски изпълнителен комитет. Те приканиха последователите да дойдат в Парка „ Дружба на народите “ вечерта на 6 август. " Движим се съгласно нашия проект: ще има протест в Парка „ Дружба на народите " - означиха в централата на Тихановская.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР