В Министерството на здравеопазването се провежда пресконференция относно дигитализацията на

...
В Министерството на здравеопазването се провежда пресконференция относно дигитализацията на
Коментари Харесай

МЗ планира електронни направления за хоспитализации от 1 август

В Министерството на здравеопазването се организира конференция по отношение на дигитализацията на бранш „ Здравеопазване “. Участват министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, заместник-министърът Невена Цанкова, началникът на кабинета и ръководител на Народно събрание на НЗОК доцент Васил Пандов, както и представители на „ Информационно обслужване “ АД.

Министерството на здравеопазването възнамерява електронни посоки за хоспитализации. Те ще влязат в действие от 1 август. В момента вървят образования, разгласи здравният министър в оставка Асена Сербезова.

По думите ѝ следва и електронно въвеждане на имунизациите в Националната здравноинформационна система.

След въвеждането на е-направление за влизане в болница и епикризите ще бъдат електронни, а пациентът няма да носи документи на хартия, изясни началникът на кабинета на здравния министър Васил Пандов.

Предвижда се да бъде основано мобилно приложение, посредством което лекарите ще могат да предписват медикаменти, които не се заплащат от НЗОК електронно. Идеята е в началото да отпадне предписването на антибиотици на бяла рецепта. Все още обаче не е ясно по кое време ще бъде готово приложението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР