В Министерството на здравеопазването постъпи информация от РЗИ-Благоевград за нови

...
В Министерството на здравеопазването постъпи информация от РЗИ-Благоевград за нови
Коментари Харесай

За 3 нови случая на морбили при деца съобщиха от РЗИ-Благоевград

В Министерството на здравеопазването постъпи информация от РЗИ-Благоевград за нови 3 случая на морбили при деца на възраст 1 година, 2 година и 3 година, оповестиха от ведомството.

Два от случаите са от Разлог, а третият – от Добринище. Всички болни са осъществили контакт с болен от морбили.
Петте деца с морбили, настанени в болница „ Св. Анна ", остават под наблюдаване Състоянието им е нормализирано, споделиха от лечебното заведение
Две от децата са приети в болница в МБАЛ-Гоце Делчев и едно в УМБАЛ „ Св. Анна “ в София.

Децата не са ваксинирани против болестта заради ненавършена възраст или отвод на родителите, прецизират от министерството.
Едни от най-големите огнища на морбили в Европейски Съюз са в непосредствена непосредственост до България Последната зараза у нас беше през 2009 – 2010 година Заболелите бяха 24 000 души, смъртните случаи – 24
Взети са клинични проби за лабораторни проучвания, които са изпратени в Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ. Очакват се резултати.

Общо записаните все още случаи на морбили в страната са 24.

„ Във всички области, не приказвам единствено за област Благоевград, би трябвало да бъдат имунизирани всички деца, които са пропуснали имунизацията на 13 месеца. Приоритетно стартира това. Всички деца, които са до 8-годишна възраст и нямат имунизация за морбили, би трябвало да бъдат имунизирани”, безапелационен беше Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР