В Министерството на вътрешните работи са проведе церемонията Пожарникар на

...
В Министерството на вътрешните работи са проведе церемонията Пожарникар на
Коментари Харесай

Наградиха най-добрите пожарникари за 2023 г.

В Министерството на вътрешните работи са организира церемонията „ Пожарникар на годината – 2023 година “ В рамките на конкурса са излъчени сложен победител и спечелили за главните посоки на активност - пожарогасене и избавителна активност, противопожарен надзор и превантивна активност.

На събитието участваха министър председателят акад., вътрешният министър, зам-главен секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Калданджиев, заместник-министрите на вътрешните работи Ивелина Дундакова и Христо Стефанов.

Директорът на Главна дирекция  " Пожарна безопасност и отбрана на популацията " комисар Александър Джартов съобщи: „ Днес е един от моментите, в които честваме. Изминалата година беше натоварена откъм бедствия у нас и в прилежащи страни. Благодаря на всички чиновници на Главната дирекция, които способстват за реагирането на тези бедствия. “

Наградени бяха чиновници и организации, както и четири деца, взели участие в детски конкурс за есе, проведен от ГДПБЗН.



„ Заслужено всички вие получавате самопризнания за неуморната си ангажираност и храброст. Мисията ви е да спасявате, да сте покрай хората и да се отзовавате при катастрофи. Помогнахте интензивно при наводнения, пожари и бедствия. Истинската премия е благодарността на хората, която получавате и виждате в очите им. Гордея се, че имам сътрудници като вас. Показвате ежедневно, че имате висок дух и професионализъм. Пазете достойнството на специалността. Честит празник! “, поздрави вътрешният министър.

Началникът на бранш " Превантивна и контролна активност " в РД-Шумен гл. инсп. Росен Борисов бе награден като сложен победител.

„ Приемам премията като групова. Благодаря на сътрудниците, че са същински отдадени експерти. Тази премия е за всички сътрудници, взели участие в интернационалните задачи в Гърция и Турция. Зад всеки пожарникар стоят околните му, които го поддържат и схващат. Уверявам ви, че саможертвата ви не остава незабелязана “, съобщи той във видеовръзка.



Премиерът Денков връчи премията му на неговия директен началник и съобщи: „ Когато прочетох биографията на гл. инсп. Борисов, си споделих: Ето, това е индивидът, на който желая да стисна ръката. Човек, който демонстрира, че смелостта и добротата съществуват на всички места в България, и когато имаме потребност от тях, можем да разчитаме на хора като него. В биографията му ще видите всичко - битка за избавяне на животи у нас, задача в Турция в най-трудните дни след земетресенията, задача в Гърция при най-големия пожар, изнасяне на лекции, трениране на млади огнеборци. Това е човек, отдал всичко в себе си на специалността си в интерес на хората към него. Всички ние изискуем признателност, аз изпитвам персонално и удивление и горделивост от това, че има такива хора на всички места в България. Когато ида в Шумен, персонално ще се срещна с него. “

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР