В Министерството на вътрешните работи (МВР) се състоя първото заседание

...
В Министерството на вътрешните работи (МВР) се състоя първото заседание
Коментари Харесай

МВР нищи страшната чума, върлуваща в Ямболско! Застрашава националната сигурност на България!

В Министерството на вътрешните работи (МВР) се състоя първото съвещание на оперативния щаб, който ще координира обстановката и ще следи за подхванатите ограничения за ограничение на болесттите по животните, написа Блиц.

На него участваха министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на земеделието и храните Румен Порожанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, шефът на БАБХ доктор Дамян Илиев, шефът на ДАНС Димитър Георгиев, шефовете на ГДНП и ГДГП –гл. комисар Христо Терзийски и гл. комисар Светлан Кичиков, шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Бургас, Ямбол, Русе и Силистра, както и регионалните шефове на четирите погранични области. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 

По време на срещата бе изработен разбор на обстановката досега, бе изразена угриженост към стопаните на животните, както и регистрирани пропуски в връзката. 

В мощ остават набелязаните  осем ограничения , отразени в заповедта на двамата министри в края на предходната седмица. 

Бяха разисквани и спомагателни стъпки за ограничение на рисковите болести по животните. 

Първата от тях  е ограничение на огромни публични прояви със скупчвания на хора в 10-километровата зона към огнищата на рисковите заболявания. 

Втората мярка  е обвързвана със усилване на контрола по ГКПП-тата на товарите за транспорт на месни храни. 

По думите на вътрешния министър „ действително това значи усилване на инспекциите на транспортните средства, като задачата е да не се допусне месо, което е инфектирано “. 

Третата рекомендация  е към Министерство на регионалното развитие и по-специално към АПИ – всекидневно разчистване на 10-километровата зона преди местата за граничен надзор. Бе препоръчано и признато в утрешния ден да се организира среща на щаба с ръководителите на парламентарни групи. 

„ Целта на тази среща е да се изчистят всички подозрения, тъй като в тази ситуация става въпрос за националната сигурност. Искаме всички да осъзнаят каква е заплахата и да си поемат отговорността “, изясни министърът на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР