В Министерството на външните работи се проведе второто заседание на

...
В Министерството на външните работи се проведе второто заседание на
Коментари Харесай

Генчовска и Османи с подпис“ за общи действия за членство на РСМ в ЕС

В Министерството на външните работи се организира второто съвещание на Съвместната междуправителствена комисия на Република България и Република Северна Македония .

В рамките на срещата бе изработен обзор на осъществяването на Договора за другарство , добросъседство и съдействие и бяха контрактувани ограниченията за неговото дейно осъществяване през идващия интервал. В края бе подписан протокол сред министрите на външните работи на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи .

След диалозите, траяли два часа - Буяр Османи удостовери, че през днешния ден с българската страна са подписани контракти с по противоречивите въпроси сред двете страни, както и контракт сред външните министерства на двете страни . От думите му стана ясно, че задачата на днешната среща е да се понижи натиска и да се утвърди пътят за по-нататъшни градивни диалози.
 Македонският парламент утвърди френското предложение за Европейски Съюз
Македонският парламент утвърди френското предложение за Европейски Съюз

" За " гласоподаваха 68 депутатите от присъстващите общо 69

" Максимално е вложено, с цел да има планове, меморандуми, контракти във всички браншове, чака се работата да е по-близка, по-плодотворна. За нас кандидатстването в Европейски Съюз е исторически миг. Сега е последната фаза и чакаме от България контракти в полза на двете страни, както и такива за развиване на Западните Балкани ", уточни Османи. Той чака " нови мотиви за връзка сред жителите и политиците на двете страни по едно и също време и да паднат всички спънки да се продължи към Европейски Съюз ".

Преди неговото изявление Генчовска разяснява, че днешната среща в Министерство на външните работи е " извънредно потребна, с регистриран напредък във всички секторни групи 5 на брой , за в бъдеще би трябвало постигнатите съглашения да се претворят на процедура ". Тя добави, че България най-силно поддържа европейската интеграция на РСМ в Европейски Съюз и пожелава триумф на прилежащата страна " да стигнат там, където жителите й желаят - в Европейски Съюз ".

Междувременно представители на Вътрешна македонска революционна организация , водени от двама от съпредседателите Ангел Джамбазки и Александър Сиди, бяха на митинг пред Министерство на външните работи . Протестът им бе срещу подписването на протокола сред Република България и Република Северна Македония, обвързван с така наречен.
 Християн Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ няма да впише българите в конституцията
Християн Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ няма да впише българите в конституцията

Опозиционните депутати се заклеха пред нотариус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР