В Министерството на външните работи не е получавана информация кой

...
В Министерството на външните работи не е получавана информация кой
Коментари Харесай

Според зам.-външен министър няма намеса на САЩ във вътрешните ни работи

В Министерството на външните работи не е получавана информация кой ще бъде българинът, на който ще бъде неразрешено да влиза в Съединени американски щати, това съобщи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев в събота пред бТВ. По думите на Георгиев Съединени американски щати не се меси във вътрешните работи на България.

През седмицата стана ясно, че съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов е първият българин със възбрана да пътува до Съединени американски щати поради “сериозна корупция “.

Американският държавен секретар Майк Попмейо сподели, че “в качеството си на длъжностно лице, съдията е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България “.

“Не мога да кажа, че беше изненада, тъй като нямах предварителни упования. Явно обществото е било с настройката да чуе някое по-известно име. Така или другояче в една обстановка, в която незнайните са доста – спекулациите порастват “, разяснява Георгиев в събота. По думите му Съединени американски щати не се меси във вътрешните работи на България. Според него най-малкото усещане за интервенция е отрицателен знак. Също по този начин битката с корупцията е повсеместен проблем, който касае най-вече страната ни във вътрешнополитически проект.

Зам.-министърът има вяра, че Съединени американски щати са прибягнали до общественото обявяване, тъй като разполагат със съответната информация. Остава в ръцете на българските управляващи да създадат своята оценка, разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР