В Министерството на туризма няма информация за отменени резервации за

...
В Министерството на туризма няма информация за отменени резервации за
Коментари Харесай

Ангелкова: С 1% по-малко са чуждестранните туристи, посетили България от юни до август спрямо 2018 г.

В Министерството на туризма няма информация за анулирани резервации за отмора на чужденци у нас за бъдещи интервали, а договарянията вървят сега. Много е рано на този стадий още веднъж да се хвърля някаква обществена нервност за сезон 2020 година

Това разяснява пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова. От юни до август имаме над 4,4 млн. задгранични туристи и спадът е единствено в границите на един % по отношение на рекордната 2018 година, добави тя, като посочи, че за интервала януари - август в страната са пристигнали над 6,8 млн. задгранични туристи и единствено 0,6 % спад. Министерството на туризма ще спомага на хотелиерите, наранени от банкрута на "Томас Кук ", с цел да улесни процеса на завеждането на групов иск, повтори министър Николина Ангелкова, само че акцентира, че е значимо носителите на желае да наблюдават периодите и да се конституират като кредитори. В момента чакаме удостоверение за среща със синдиците на "Томас Кук " Англия, от които ще се получи по-конкретна информация за периодите, добави Ангелкова. Тя заяви, че по тематиката за груповия иск се чака спомагателна информация от всички наранени страни, като такава все още е получена единствено от една част от засегнатите хотели. Във връзка с банкрутите на дъщерните сдруженията на компанията министърът подсети, че става дума за три разнообразни законодателни режима - английски, немски и полски, и посочи, че откакто бъде получена нужната информация, ще се реши по какъв начин ще се продължи с груповия иск. Тя повтори, че задачата на министерството в този момент е да се търсят благоприятни условия за пренасочване на резервациите на "Томас Кук " за 2020 година към други огромни туроператори, като заяви, че й предстоят срещи с управленията им.

Министър Ангелкова сподели още, че мобилните групи на министерството всеки ден са в курортите "Слънчев бряг " и "Златни пясъци " и постоянно се събира информация за това по какъв брой туристи се изпращат към летищата. Към момента са останали към 2500 - 3000 туристи, които следва да заминат в идните дни, сподели министърът и съобщи, че няма недоволства нито от туристите, нито от хотелиерите.

По-рано през днешния ден министър Ангелкова и нейно кралско височество Дана Фирас, принцеса на Йордания откриха интернационален конгрес, ориентиран към развиването на културния туризъм. Дана Фирас е в България на работно посещаване по покана на министър Ангелкова. Нейно кралско височество е дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО и ръководител на "Петра Нешанъл Тръст ", най-старата национална неправителствена организация в региона на опазването и съхраняването на наследството на Йордания.
България ще се възползва от опита на Йордания в приобщаването на подрастващите към опазването на културно-историческото завещание посредством профилирано образование, заяви на конференция след форума министър Ангелкова. Предстои да започва подписването на меморандум за съдействие с "Петра Нешанъл Тръст ", с цел да може страната ни да се възползва от опита на Йордания в тази сфера.

Нейно кралско височество Дана Фирас описа, че в Йордания това образование става през почивните дни и през ваканциите, като са обхванати деца и младежи от 7 до 20 години, разграничени по възрастови групи. В образованието по запазване на културно-историческото завещание се употребяват обичайни и съвременни модели. Сред задачите е да бъдат научени младежите по какъв начин да се изкарва издръжка от това завещание, без то да се унищожава и каква отговорност носи всеки един за опазването му. Учим децата по какъв начин да намират ексцентрични решения, по какъв начин да се възползват от опита в предишното и да го приложат в сегашното, описа нейно кралско височество Дана Фирас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР