В Министерството на правосъдието има сигнал срещу главния прокурор за

...
В Министерството на правосъдието има сигнал срещу главния прокурор за
Коментари Харесай

Има сигнал за унищожени документи по делото КТБ, обяви бивш министър

В Министерството на правораздаването има сигнал против основния прокурор за заличаване на документи по делото КТБ, разгласи някогашният длъжностен министър на правосъдието Иван Дерменджиев. 

" Според подателя на сигнала те са уличавали много политици, стоящи в предишното на високи позиции. Документите са унищожети, покрай вилата на господин Гешев. Твърдението е, че са унищожени от него персонално. Там се показва и името на господин Пеевски. Този сигнал е подаден и в Министерство на вътрешните работи, т.е. подателят дава отговор за верността на това, което е изложил ", обясни пред телевизия някогашният министър по мотив опциите за предварителното освобождение на обвинител №1 Иван Гешев.

Сегашният правосъден министър Надежда Йорданова разгласи във вторник, че ще задейства процедурата за отстряването на Гешев, след като излезе решение на Конституционния съд, съгласно което правосъдният министър може да желае предварително освобождение на основния прокурор за тежки систематични нарушавания или за накърняване на престижа на правосъдната власт.

Иван Дерменджиев, който бе министър във второто служебно държавно управление на ген. Стефан Янев, напомни, че има и сигнал, че бащата на Иван Гешев е станал съучастник в млекопреработвателна компания.

" Поставих въпроса на какво съображение бащата на господин Гешев е придобил 2% от това сдружение. От документите, които са обществено оповестени в Търговския указател, не излиза наяве. В сигнала се съдържаха изказвания, че това е станало на съображение на избрани задължения, които господин Гешев е поел по избрани досъдебни производства. Той би трябвало даде отговорът обществено на обществото ”, съобщи Дерменджиев.

Той чака и този сигнал да участва в материалите, които ще бъдат импортирани в настояването за отстраняването на основния прокурор.

" Вчера хора от Перник ми припомниха различен сигнал – за „ чадър ” върху локалния кмет. Има доста наказателни производства, които не се движат. Има два случая, в които Европейският съд е признал, че презумпцията  за невиновност е нарушена от основния прокурор ”, сподели Дерменджиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР