В Министерството на отбраната ще бъде изготвен пълен анализ, в

...
В Министерството на отбраната ще бъде изготвен пълен анализ, в
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Тежко въоръжение няма как да бъде предоставяно на Украйна

„ В Министерството на защитата ще бъде направен цялостен разбор, в сходство с решението на 48-ото Народно заседание, за даване на военна и военно-техническа помощ на Украйна ".

Това заяви министърът на защитата Димитър Стоянов в отговор на въпрос на публицисти в Народното събрание през днешния ден, 3 ноември.

„ След като бъде подготвен анализът на непотребната техника и въоръжение, ще бъде квалифицирано предложение в Министерски съвет, което да бъде гласувано в Народното събрание. Тогава ще има конкретика - каква техника и въоръжение може да бъде предоставена на украинската страна “, разясни той.

Министър Стоянов изясни, че при подготовката на разбора водещо ще бъде да не се засягат качествата на въоръжените ни сили и Българската войска да продължи да извършва конституционните си отговорности. Необходимо е да се реши и каква техника получават в подмяна останалите страни, дали остарялото си въоръжение. „ Тя не е по-нова, само че е западен пример и е съвместима с техниката на НАТО “, акцентира министър Стоянов.

Досега, според нормативната уредба, освобождението от непотребна техника е ставало след ликвидация на търгове. „ Ще бъде изработен мощно закостенял разбор. Ние би трябвало да изпълняваме нашите отговорности, да сме наясно - какво и по какъв начин даваме, какво получаваме и откакто го придобием - по какъв начин го експлоатираме “, акцентира министър Стоянов.

„ На този стадий тежко въоръжение няма по какъв начин да бъде предоставяно, защото преди този момент би трябвало страната ни да получи заместващи платформи “, посочи министърът на защитата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР