В Министерството на образованието е подаден сигнал за плагиатство в

...
В Министерството на образованието е подаден сигнал за плагиатство в
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за плагиатство срещу министър Везиева |

В Министерството на образованието е подаден сигнал за плагиатство в дисертационния труд на служебния министър на стопанската система Даниела Везиева. 

Това е следващият случай, с който Комисията по академична нравственос ще се занимава, само че за първи път това се отнася до настоящ министър, заяви БНР, като се базира на информация от МОН в отговор на писмо до радиото.

От текста излиза наяве, че за четирима от докторантите с теоретичен началник Венелин Терзиев, който към този момент е обект на инспекция от Комисията по академична нравственос, има сигнали. Това са настоящият длъжностен министър на стопанската система Даниела Везиева, зам.-ректорът на Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите Екатерина Арабска, ръководителката на квалификационния център в Русе Преслава Димитрова и сътрудника на Терзиев от русенската болница „ Канев “ и Военната академия Марин Георгиев. 

Сигналите са подадени от хабилитирани лица. 

От 180 страници дисертация на Везиева на тематика „ Разработване на ефикасни модели за създаване на потенциал за обществено предприемачество в България “, 171 от тях са преписани от други създатели и източници. Това прави 95% плагиатство. Останалите 9 страници са заглавие и пролог, прецизира БНР. 

Даниела Везиева е коментирала пред медиата, че няма терзания за инспекцията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР