В Министерството на енергетиката дискутираха честите прекъсвания по електропреносната мрежа

...
В Министерството на енергетиката дискутираха честите прекъсвания по електропреносната мрежа
Коментари Харесай

Подменят оборудването на електростанция Елисейна във Враца

В Министерството на енергетиката дискутираха честите спирания по електропреносната мрежа в обитаемоте места, захранвани от основна станция " Елисейна ", оповестиха от пресцентъра на Областна администрация Враца. Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски се срещна със заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.
От полемиката стана ясно, че следва цялостна рационализация на станцията, включваща замяна на енергийното съоръжение и въвеждане на система за дистанционно управление. Това е и една от главните ограничения в Инвестиционната стратегия на " ЧЕЗ Разпределение България " АД за територията на Искърското дефиле, която бе показана в Министерството на енергетиката пред кметове на няколко обитаеми места от региона. Чрез модернизирането на основната станция " Елисейна " ще се понижи броят на засегнатите клиенти при нарушавания в електрозахранването, разясни пред кметовете от района Виктор Станчев, член на Управителния съвет на Дружеството. Предвидено е доникъде на годината планът да бъде приключен.
За възстановяване на електроснабдяването в района ще бъдат инсталирани и пет нови отдалечено управляеми комутационни апарати, посредством които се открива съответното място на щета в електропровода. По този метод при повреда се заобикаля изключване на огромни сектори с доста клиенти.
На срещата стана ясно,че последните изключвания на тока са провокирани от рухване на дървета. За ограничението на сходни произшествия е неотложно да се търси съдействието на държавните горски стопанства, да бъдат маркирани и отсечени дървета, предизвикващи сходни повреди.
За по-добра връзка сред представителите на " ЧЕЗ Разпределение България " АД и кметовете на обитаемоте места прикани заместник-министър Първанов и настоя за бързо информиране на популацията за всевъзможни дейности, свързани с електроснабдяването в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР