В Министерство на земеделието, храните и горите се проведе среща

...
В Министерство на земеделието, храните и горите се проведе среща
Коментари Харесай

Румен Порожанов проведе среща с УС на Българския ветеринарен съюз

В Министерство на земеделието, храните и горите се организира среща с Управителния съвет на Български ветеринарен съюз и регионалните колегии, както и представители на Българската организация по сигурност на храните.

Тя е по отношение на осъществени инспекции в страната от екипи на Министерството за осъществяването на Националната стратегия за профилактика, контрол, надзор и очистване на заболяванията по животните и зоонозите и идентификацията на едрите преживни животни животни и пчелините. Те бяха осъществени в шест области на страната, определени на инцидентен принцип. Проверките откриха несъответствия, касаещи идентификацията на животните.

Министър Румен Порожанов уточни, че е извънредно значимо да се подхващат съответни и бързи ограничения за привеждане на бранш „ Животновъдство “ в сходство с нормите. Той акцентира, че всички животни би трябвало да бъдат регистрирани. Предвид епизоотичната конюнктура в страната, министърът означи, че би трябвало да се обърне съществено внимание и на свинете в обектите вид „ заден двор “.

От своя страна, представителите на Българския ветеринарен съюз показаха предпочитание и воля за взаимна работа с способените органи.

По време на полемиката се взе решение до 29 март от съюза да се изпращат писмени оферти до БАБХ за предприемането на съответни ограничения за премахване на несъответствията. След това ще бъде образувана работна група, която да заключи предложенията и да набележи съответни дейности.

На срещата участваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов, изпълнителният шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев, специалисти от МЗХГ и организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР