В Министерство на Енергетиката пристигнаха докладите от извършените финансови инспекции

...
В Министерство на Енергетиката пристигнаха докладите от извършените финансови инспекции
Коментари Харесай

Петкова изпрати одитите на Цанков камък в прокуратурата

В Министерство на Енергетиката дойдоха отчетите от осъществените финансови инспекции на " Цанков камък ", изпратени в прокуратурата по отношение на подадения тази седмица от депутати от 44-то Народно заседание сигнал до основния прокурор.

 Борисов засегнат от „ паметниците на нелепостта “
Борисов засегнат от „ паметниците на нелепостта “

Премиерът е обезпокоен от избродираните подправени вести, които пришиват виновност на ГЕРБ

От отчетите излиза наяве,че през 2012 година е осъществена инспекция за правомерност по отношение на съблюдаване на нормативните актове в региона на публичните поръчки по отношение на възлагането на строително-монтажни действия, строителен и авторски контрол, консултантски услуги и механически мнения на обект Хидровъзел " Цанков камък ", както и осъществяването на подписаните контракти.

Установени са 65 нарушавания на Закон за обществените поръчки, Правилника за използване на Закон за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на дребни публични поръчки. Установено е, че са осъществени разноски на обща стойност 232 млн. лева, без да са извършени публични поръчки.

 Българска социалистическа партия не се тормозила от сигнала на ГЕРБ за
Българска социалистическа партия не се тормозила от сигнала на ГЕРБ за " Цанков камък "

Управляващите се объркали с този сигнал, споделя Крум Зарков

Докладът е изпратен от тогавашния шеф на АДФИ госпожа Теменужка Петкова до органите на прокуратурата и съдържа информация за осъществените инспекции, откритите нарушавания и виновните длъжностни лица.

Министър Теменужка Петкова пожела да види документите, свързани с възлагането и реализацията на плана за създаване на хидровъзела от органите на Агенцията за държавна финансова ревизия. Тя изпрати публично писмо в понеделник, 14 август до шефа на АДФИ.

Припомняме, че от ГЕРБ внесоха публично сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за плана " Цанков камък ", откакто предходната седмица оповестиха това. Включително министър председателят Бойко Борисов разяснява плана като " следващите милиарди, които са изхарчени на вятъра ", сходна на мненията му към плана АЕЦ " Белене " преди години.

Освен това водачът на социалистите Корнелия Нинова се закани да съди всички, които замесват името й с плана " Цанков камък ", а от Движение за права и свободи излязоха с прессъобщение, в което отхвърлят по какъвто и да е било метод почетния водач на партията Ахмед Доган да е обвързван с плана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР