В Министерския съвет в момента се провежда брифинг. В него

...
В Министерския съвет в момента се провежда брифинг. В него
Коментари Харесай

Здравният министър каза кои мерки ще отпаднат първи

 В Министерския съвет сега се организира брифинг. В него вземат участие министърът на здравеопазването , ръководителят на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски, изпълнителният шеф на УМБАЛСМ " Пирогов “ Асен Балтов и доцент Кунчев. 

Те показват Националния проект на България за подготвеност при пандемия, който се преглежда на днешното държавно съвещание.

" Затваряме единствено местата, които считаме, че са рискови и би могло там да има скупчване на повече хора. С недобро възприятие виждам какво се случва и по какъв начин се вършат опити да се заобиколи заповедта на здравния министър за събиране на хора по разнообразни случаи. Могат да се измислят хиляди малки врати, сигурен съм в това. Много е мъчно да изпълним надзор на всички места в страната.

Пращайте ни сигнали там, където считате, че има нарушение на ограниченията. По отношение на спорта сме извънредно толерантни. Направили сме го за 3 седмици и не приказваме за затваряне на цялата страна. Наблюдаваме сега някаква лека наклонност за резултат от ограниченията, само че към момента е доста рано да го кажем, дано мине още най-малко една седмица. Ако ограниченията дадат резултат, имаме визия за първите неща, които ще отворим - това са детските градини и яслите ", изясни министър Ангелов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР