В Министерския съвет се провежда редовния брифинг за актуалната епидемична

...
В Министерския съвет се провежда редовния брифинг за актуалната епидемична
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Брифинг за обстановката с разпространението на COVID-19 у нас

В Министерския съвет се организира постоянния брифинг за настоящата епидемиологична конюнктура и въведените противоепидемични ограничения в страната.

В брифинга вземат участие министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, изпълнителният шеф на Агенцията по медикаменти маг.-фарм. Богдан Кирилов, ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов, ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, шефът на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " проф. Асен Балтов, шефът на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев, шефът на Националният център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев и зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



За миналото денонощие излекуваните още веднъж са повече от новозаразените с ковид в страната, демонстрират данните на Единния информативен портал.

2002 са новите случаи при направени 14215 теста. 3935 души са преборили с заболяването. Починалите за денонощие са 100 души. В болница се лекуват 8435. От тях в интензивни отделения са 786.

През миналото денонощие са сложени 19168 дози ваксини. Така общо имунизираните стават 676501. С втора доза към този момент са 143185 души.

Очаква се през днешния ден здравният министър в оставка Костадин Ангелов да бъде изслушан и в комисията по опазване на здравето към Народното събрание по отношение на пандемията. Ще бъдат разисквани целите в региона на опазването на здравето и обвързваните с тях идни законодателни начинания.


Миналата седмица Националният действен щаб беше разхлабен със заповед на премиера в оставка Бойко Борисов. Но след рецензии стана ясно, че ще остане да работи до избора на нов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР