В министерски постове винаги може да има разместване и стабилността

...
В министерски постове винаги може да има разместване и стабилността
Коментари Харесай

Сидеров: Всеки ден крепим стабилността на коалицията с крехките си ръце

В министерски постове постоянно може да има разбъркване и стабилността на обединението я крепим всеки ден. Всеки ден с нашите нежни ръце каквото можем вършим.

Това съобщи водачът на " Атака " и народен представител от ръководещото болшинство Волен Сидеров на въпрос дали абсурдът с жилищата на управителни кадри на ГЕРБ може да заплаши стабилността на държавното управление. 

" Надявам се да не се срути обединението. Ето виждате, че Българска социалистическа партия не са подготвени да ръководят. Ако бяха подготвени, да кажем - заповядайте, поемайте властта, започвайте да управлявате. Не са подготвени. Значи би трябвало да поддържаме стабилността на обединението до тогава, до момента в който се появи такава коалиция ", добави Сидеров.

През последните няколко дни стана ясно, че трима управителни фрагменти от групата на ГЕРБ - нейният ръководител Цветан Цветанов, министърът на правораздаването Цецка Цачева и някогашният министър на културата Вежди Рашидов - са се сдобили с първокласни жилища в една и съща постройка на " Артекс Инженеринг " на преференциални цени. Сидеров обаче прикани да се фокусираме върху мощните страни на Цветанов - като дипломацията.

" Аз до неотдавна го сравнявах с Шарл дьо Гол. Знаете, физически си наподобява. Напоследък обаче господин Цветанов мога да го сравня с Кисинджър. Такава дипломация, подобен върховен пилотаж. Това с партия " Воля ", това със Съюз на демократичните сили, Румен Христов... това е все едно виждам господин Кисинджър 70-те години в Китай, совалките ", заяви той.

Лидерът на " Атака "  отказа да разяснява проблема с жилищата всъщност.

" Веднага щом остане свободен, ще го запитвам по какъв начин да си купя и аз на ниска цена апартамент, защото досега не преставам да пребивавам чартърен, а дребният пораства... на 3 години и половина стана. Трябва някакво жилище да взема ", съобщи той. " Не се вглеждайте в битовизми в този момент, жилища... 200-300-500 квадрата, огромна работа. Важното е, че в дипломацията прави огромна работа ", добави още Сидеров.

Сидеров още разяснява, че макар абсурда, съгласно него ГЕРБ няма да загуби евровота, защото в Българска социалистическа партия е настанало разделяне. Той обаче добави, че не е ясно какво се случва с Патриотите и чака водача на НФСБ и негов съдружен сътрудник Валери Симеонов за договаряния. По мотив слуховете, че едно от изискванията на НФСБ за общо явяване на изборите е съпредседателство на парламентарната група, Сидеров отговори, че за него това не съставлява проблем. 

" Да ръководиш парламентарна група от три партии е много комплицирана работа и в случай че те упорстват за съпредседателство и Вътрешна македонска революционна организация са съгласни, аз нямам нищо срещу ", приключи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР