В миналото се е смятало, че животът на всяка жена

...
В миналото се е смятало, че животът на всяка жена
Коментари Харесай

Болката не трябва да е част от живота на жената

В предишното се е считало, че животът на всяка жена е привързан с болежка, било то ежемесечно или сега, когато става майка. Болката е била неразделна част от живота на всяка edna от нас, само че през днешния ден, когато медицината е толкоз добре развита, доста от случаите могат да бъдат избегнати.

Най-често дамите се оплакват от болки преди или по време на менструалния цикъл. Дори се приказва за т.нар предменструален синдром - цялост от признаци, които се дължат на смяна на хормоните и се появяват 5 до 10 дни преди настъпване на менструацията и не престават в първите 2-3 дни от кръвотечението.

Постановление на Министерски съвет не съставлява никаква заплаха за здравето, това е естествен развой, само че утежнява извънредно доста живота на дамата. Тук включваме изменчивото въодушевление, подуването на корема и задържането на вода, подуването и болката в гърдите, болките ниско долу и в кръста през първите дни на менструацията.

Има дами, на които им се постанова даже да взимат отпуск и да лежат у дома, тъй като са изцяло неработоспособни през тези дни.

Да, това положение е обикновено и се дължи на хормоналните промени, само че има десетки способи, по които можете да облекчите положението си и да подобрите доста качеството си на живот.

Здравословни привички на хранене и придвижване

 f iStock/ Getty images/ Freepik

Първата и най-лесна смяна, която човек може да направи за здравето си, е да стартира да върви повече. Стремете се всеки ден да вършиме по 10 хиляди крачки, това е към един час вървене с умерено движение. Още по-добре ще е, в случай че се запишете на спорт, който ви харесва. Не го правете за намаляване, а просто с цел да се раздвижвате.

Ендорфините, които се отделят при придвижване, облекчават доста болките преди цикъл. А по-добре завършеното тяло единствено след няколко месеца ще е вашата премия за смяната на живота.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Като казахме “ендорфини”, дано сме ясни - шоколадът е най-лошият метод да си доставяте този хормон на щастието. Освен него, вкарвате в тялото си доста мазнини, доста захар, много какао, което напряга нервната система и въобще - в случай че желаете ендорфини, дано са от спорт, а не от шоколад. Други източници на ендорфини са приятната музика, прегръдките, допирът до мека материя и разглеждането на фотоси от щастливи мигове.

В крайни случаи, когато ви се коства, че въобще не можете да продължите деня си без шоколад, преподчетете да изсмучете един шоколадов бонбон постепенно и с приятност, вместо да излапате цялостен шоколад. Това е дребен, само че изпитан трик хем да си хапнете шоколад, хем да не прекалите.

Масло от вечерна иглика

Старите хора споделят, че за всяка болежка си има билка и са прави. Билката за женската болежка е вечерната иглика. Нарича се по този начин, тъй като разцъфва по залез слънце. Маслото, извлечено от цветовете, съдържа гама-линоленова киселина, богата на Омега-6 мастни киселини. Те пък карат дамата да разцъфва, тъй като могат да понижат признаците на Постановление на Министерски съвет.

Проведени са изследвания, които демонстрират, че в тялото гама-линоленовата киселина се трансформира във веществото простагландин Е1, което оказва помощ за балансирането на пролактин - един от главните женски хормони, отговорен за болките и спазмите. Така при постоянен банкет маслото от вечерна иглика може да облекчи неразположенията при Постановление на Министерски съвет.

Най-лесно е да се приема масло от вечерна иглика под формата на. В тях маслото е дозирано до нужните 500мг, за които е потвърдено, че може да има резултат при продължителна приложимост.

 d Naturprodukt

Очаква се след 6 седмици болката в гърдите, мъчителните конвулсии, подуването и промяната в настроението да намалеят доста и даже да отшумят.

Жени в предменопауза и менопауза също описват за благотворното въздействие на вечерната иглика върху различен скучен признак - горещите талази.

Като цяло съдържащите се в разнообразни омега-киселини могат да повлияят благотворно на хормоналния баланс и да разреши на дамите да водят естествен метод на живот.

А дали не е ендометриоза?

Всяка жена със мощни коремни болки и въобще тежък цикъл е редно да посети гинеколог, с цел да се увери, че болките не са признак на ендометриоза - разгръщане на маточна тъкан отвън матката, което води до болки и неспособност за зачеване.

 d Naturprodukt

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР