В миналото, когато реколтата е била добра, а годината -

...
В миналото, когато реколтата е била добра, а годината -
Коментари Харесай

Добра Година

В предишното, когато реколтата е била добра, а годината - слънчева и плодородна, хората на село са казвали - " Добра година! ". През май 2018 г, Дани Спартак стана първият победител в Hell`s Kitchen и постави началото на своята добра година. 2019 се обрисува да бъде още по-добра, тъй като първият му ресторант отвори в София на 5 юни.

Добра концепция

Семеен ресторант, в който желае всеки да откри своята " Добра Година " - по този начин го дефинира Дани Спартак. Затова и името на мястото се съчетава и логото - слънце с 12 лъча. " Всеки го интерпретира по собствен метод - маса с 12 стола, слънчоглед, питка, цялост. " Тези тълкования са свързани с концепцията за добра, слънчева и плодородна година.

" Добра Година " с храна и вино. Забравени и осъвременени български предписания със наложителния почерк на началник Дани Спартак. "
 Снимка 428612

Добър екип

Начело на " Добра Година " е началник Дани Спартак. Освен първият победител в Hell`s Kitchen, той е ученик на кулинарната школа Le Cordon Bleu в Лондон, с повече от 10-годишен професионален опит.

В кулинарното шоу той сподели, че умее да работи групово, а в този момент влиза и в ролята на началник. Дани Спартак е безапелационен, че кухнята на ресторанта не се трансформира в Кухня на Ада, тъй като в нея дребен, само че " деятелен и стимулиран екип " от експерти.

В кухнята на " Добра Година " е и още едно познато лице от първия сезон на Hell " s Kitchen - Светлана Иванова.
 Шеф Дани Спартак

Шеф Дани Спартак

Добро място

Екипът на " Добра Година " намира своето място в центъра на София. " Харесахме местоположението, неповторимия сексапил на къщата и страхотната градина. Българите обичат да се хранят на открито ", е наблюдението на Дани Спартак.

Затова и през топлите месеци ползата е концентриран точно към градината, само че интериорът е това, което добавя цялостното прекарване. Той е поверен на дизайнера Милена Милева.

Минимализмът е водещ, а главната концепция е чарът на една остаряла къща да бъде комбиниран с съвременни детайли в вярната съразмерност.
 Снимка 428613

Добра храна

Баланс сред обичайното и модерното намираме както в дизайна, по този начин и в менюто. Разработката на селекцията от ястия лишава три месеца.

В нея откриваме " напълно авторски предписания с детайли от френската и азиатската кухня ". Не по-малко забавни са обичайните български предписания с нов прочит - като яйца върху вестник с рагу от горски гъби, целина и гризина с хайвер.

Напълно в духа на българската кухня е и ароматът на печени чушки, кадърен да разсъни у всеки мемоари за детството и къщата на село. Той се разнася и от кухнята на " Добра година ".
 Снимка 428616

За да се приближи храната оптимално до домашната, при приготвянето на ястията се употребяват най-вече артикули от дребни български ферми и производители.

Именно с тях се вършат и много смели опити а-ла началник Дани Спартак - като комбинацията бонбони от горски гъби с шипков мармалад. Или пък черният чесън, чиято ферментация лишава три седмици.

Ако би трябвало пръстът ни да спре върху две ястия от менюто на " Добра година ", спечелилият от Hell " s Kitchen ни поучава това да са гъбено рагу с лешници и спанак и агнешко с пататник и бонбоните от гъби.
 Снимка 428615

Добро вино

Името " Добра година " Дани Спартак свързва и с едноименния филм с присъединяване на Ръсел Кроу. В него основният воин се среща и влюбва във виновността, които се създават във френския Прованс.

В ресторанта пък имаме опцията да опитаме богата селекция от български виновност, които се комбинират с ястията от менюто.

Във винения лист, селектиран от сомелиера Йордан Кирилчев, намираме виновност от дребни мазета и от някои позабравени български сортове грозде, като Тамянка, Гергана, Рубин и други. Не липсват и вносни - Шардоне, Ризлинг, Каберне. А тези, които избират безалкохолните питиета, " Добра Година " изненадва със сезонни оферти като сироп от люляк.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР