В миналогодишното локално издание на CESA за най-добър стартъп беше

...
В миналогодишното локално издание на CESA за най-добър стартъп беше
Коментари Харесай

Започват номинациите за най-добрите стартъпи в България и региона

В миналогодишното локално издание на CESA за най-хубав стартъп беше отличена младата компания Coursedot.

© ABLE Още по тематиката
Стартиращи компании могат да се включат в надпреварата на DigitalK

Победителят ще завоюва премия от 10 хиляди евро
29 апр 2018
Техпаркът на създателите на " Телерик "

Новият план Campus X разрешава симбиоза и продан сред софтуерната академия, бизнесмени, стартъпи и по-опитните компании
27 апр 2018 Български започващи компании, бизнесмени и вложители могат да се включат в третото издание на конкуренцията Central European Startup Awards (CESA), която цели да отличи най-успешните участници в българската стартъп екосистема. Всеки може да даде своята номинация в някоя от 14-те категории не по късно от 15 юни на уеб страницата на събитието, а спечелилите ще имат опция да се състезават на районния край през септември. Локално самодейността се провежда от Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE), а събитието е част от поредност такива в района на Централна и Източна Европа. Сред страните, които вземат участие, са Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния и Унгария.

Правила на конкуренцията

Тази година в CESA участниците могат да бъдат избирани или сами да се предлагат в общо 14 категории. Това са " Стартъп на годината ", " Най-добра започваща компания в начален стадий от развиването си ", " Най-добро споделено работно пространство ", " Най-добър финансов тех стартъп ", " Най-добър вложител ", " Най-добър създател ", " Най-добрата акселераторска стратегия ", " Най-добрият стартъп в региона на интернет на нещата ", " Най-добър био тех стартъп ", " Най-добър в региона на изкуствения разсъдък " и " Най-добрият стартъп със обществено влияние ". За първи път в конкуренцията се прибавят и три нови категории - " Най-добър блокчейн стартъп ", " Най-добър софтуерен стартъп в областта на недвижимите парцели ", както и " Жена - ролеви модел в технологиите ", като по думите на Деница Симеонова, изпълнителен шеф на ABLE, по този метод ще се регистрира и възходящото наличие на сполучливи дами, разрастващи софтуерен бизнес.

На втория стадий от конкуренцията жури, формирано от сполучливи български бизнесмени, ще избере най-перспективните участници от номинираните, които да се състезават на локалния край. Кой да бъде победител във всяка категория се взема решение на идващ стадий, който ще се организира сред 6 юли и 6 август, когато публиката ще може да гласоподава за своите любимци. " Очакванията на екипа ни са, че защото конкуренцията към този момент е по-позната в стартъп екосистемата, в това издание ще имаме още повече номинации и ще разпознаваем още по-силни локални започващи компании, които да ни показват на регионалия край и да завоюват призове там ", споделя пред " Капитал " Деница Симеонова. Финалът в София ще се организира през септември, а спечелилите ще имат опция да се състезават на интернационално равнище против най-хубавите компании и бизнесмени от другите девет страни от района.

Предишното издание

В миналогодишното локално издание на CESA за най-хубав стартъп беше отличена младата компания Coursedot, която сплотява десетки хиляди IT курсове от целия свят, до които посредством нея имат достъп компании и консуматори. През 2017 година районният край също се организира в София и с награди си потеглиха три български компании - Puzl CowOrKing в категорията " Най-добро споделено пространство ", Launchub за " Инвеститор на годината ", а за " Най-добра започваща компания в областта на IoT " бяха отличени Bee Smart Technologies.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР