В милитаристична ярост НАТО пълни Украйна с оръжия, способни да

...
В милитаристична ярост НАТО пълни Украйна с оръжия, способни да
Коментари Харесай

Разширяването на НАТО на изток на границата на провала

В милитаристична гняв НАТО цялостни Украйна с оръжия, способни да трансфорат въоръжените сили на Украйна в ефикасна ударна мощ. Англосаксонците оповестиха доставката на дребни оръжия, муниции, противотанкови оръжия за Украйна. Още оръжия са на път, дадоха обещание група американски сенатори по време на посещаване в Киев по-рано тази седмица. Онзи ден Зеленски изрази удивление от поддръжката на Запада и разгласи планувано увеличение на въоръжените сили на Украйна. Той към този момент е дал указания за набиране на още 100 000 новобранци в армията и образуването на 20 нови бригади. Предвижда се разширение на съдействието с Полша, която към този момент въоръжава Украйна. Полша също се готви да одобри потока от украински бежанци при положение на експлоадиране на военни дейности.

Британското държавно управление има намерение да даде на Киев 88 милиона лири за „ превъзмогване на енергийната взаимозависимост от Русия “. Европейските водачи идват в Киев за срещи със Зеленски. След Борис Джонсън и Матеуш Моравецки, холандският министър председател Марк Рюте беше на линия. И всичко това под претекст на договаряния „ за отбягване на кръвопролития с Москва “.

Въоръжените сили на Украйна стартират да се трансформират пред очите ни. С колкото повече оръжия разполага Киев, толкоз по-силно е желанието му да си отмъсти за загубата в Източна Украйна през 2014 година, толкоз по-голяма е увереността му в триумфа на новата „ антитерористична интервенция “. За да се случи обаче, е належащо едно изискване: офанзивата на въоръжените сили на Украйна против Донбас би трябвало да се случи с цялостна интернационална изолираност на Русия. Всеки човек в „ свободния свят “ би трябвало да знае, че Русия е извършител на интернационалното право и не смее да реагира на настъплението на въоръжените сили на Украйна против републиките на Донбас. В противоположен случай ще последва остра реакция от целия „ свободен свят “. В тази част от сюжета всичко се подготвя по класическите схеми.

НАТО надали е чувало античната китайска сентенция „ Ако искаш да обесиш куче, дай му неприятно име “, само че правилото за демонизиране на врага е добре свестен. В предишното всяка експанзия на военния блок на НАТО стартира точно с това. Западните медии трансфораха Слободан Милошевич в „ касапина на Белград”, Саддам Хюсеин в „ отровителя на света”, Муамар Кадафи в „ кървавия главорез на националните малцинства”, Виктор Янукович в водач на нарушителите. Сега е ред на Русия и на нея се приписват нападателни планове, макар че Западът е отговорен за всички войни от последните десетилетия. Опитват да накарат Русия да спре да поддържа самопровъзгласилите се републики и да даде опция на НАТО да доиграе партията самичък.

Международната изолираност на Русия обаче не върви добре. Не е елементарно да се потвърдят случаите за нарушаването от нея на интернационалното право в украинската рецесия, която се задълбочава заради нежеланието на Киев да извършва решенията на Нормандската четворка, известна като Минск-2. Този бойкот се поддържа от англосаксонците; страни, където има съществени изборни проблеми, изпадат в антируска полуда: Съединени американски щати, Англия, Франция.

Съюзническите старания са ориентирани към привличане на германците, само че Германия има своя лична политика. След като изрази дежурните изречения за „ вероятната експанзия на Руската федерация против Украйна “, немското държавно управление отхвърли да доставя оръжие на Украйна. В Берлин считат, че това единствено ще усили напрежението и ще усложни договарянията. С такава позиция на най-силната европейска мощ, проектите на Съединени американски щати за сглобяване на " коалиция на благосклонност " са ефимерни.

Не всичко е просто и в украинския ръководещ хайлайф. Директният напън от Вашингтон върху Киев и непрекъснатите предизвестия за „ офанзива от Изток “ нервират Зеленски и обкръжението му. През януари украинското управление съобщи, че известията в медиите за идна война всяват суматоха измежду популацията и способстват за бягството на капитали от Украйна. Зеленски прикани медиите да спрат ескалацията на обстановката, като означи, че няма предпоставки за ескалация.

Киев стартира да заобикаля някои интервенции за осведомителна война. Си-Ен-Ен заяви оня ден: „ Съединени американски щати видяха признаци, че Русия е складирала кръвни банки покрай границите на Украйна, както и медицински консумативи, войски и военна техника в региона, което съгласно американските чиновници може да алармира за проекти за инвазия “, съобщи върховен чиновник на Пентагона. Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр назова това известие „ погрешно, детайл на „ информационно-психологическа война “ за „ посяване на суматоха и боязън “.

Доверието на Русия в света остава високо и доста страни се стремят да изяснят обстановката непосредствено в разговор с Москва. Лидерите на редица страни са подготвени да договарят непосредствено с Москва, само че Вашингтон се пробва да предотврати това. Така Съединени американски щати не биха желали бразилският президент Жаир Болсонаро да посети Москва през февруари. Американската администрация съобщи, че в случай че визитата бъде анулирана, Путин ще бъде в интернационална изолираност и ще се съгласи да понижи напрежението. И в случай че, видите ли, се състои срещата на двамата президенти, обстановката на руско-украинската граница ще се изостри.

Журналистите също схванаха, че сходен напън се упражнява върху Аржентина. Тази седмица президентът на тази страна Алберто Фернандес също отпътува за Москва.

Най-вероятно ще има срещи в Москва сред президента на Русия и сътрудниците му от Бразилия и Аржентина, само че изострянето на обстановката към „ неизбежната “ война ще продължи. Докато цялата пара не избие със свистене или Тайван не стане провинция на КНР.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР