В Meздра се проведе четвъртият традиционен есенен празник “С вяра,

...
В Meздра се проведе четвъртият традиционен есенен празник “С вяра,
Коментари Харесай

Веселин Маринов пя в Мездра на Вяра, Надежда и Любов

В Meздра се организира четвъртият обичаен есенен празник “С религия, Надежда и Любов за община Мездра “. Денят е отдаден на главните християнски добродетели - мъдрост, религия, вяра и обич, които са от голямо значение за всеки от нас.
Сутринта в градския храм „ Св. Георги Победоносец “ беше отслужена литургия, с която миряните уважиха светите мъченици и тяхната майка и затвърдиха вярата си.
Децата на общината и техните родители участваха на тематичното зрелище „ Магазинче „ Надежда “ по стихове на италианския детски публицист Джани Родари. Постановката, отдадена на това какво е вяра и къде да я открием, бе показана на мездренската аудитория от Театрално студио „ Малчуганче “.
На присъстващите на събитието деца бяха раздадени над 500 пакета с лакомства.
Великото знамение обич беше възпято от известната българска фолклорна група – квартет „ Славей “, притежател на влиятелни родни и интернационалните музикални награди.
С пожелания за здраве, благополучие и доста шанс за имениците, кметът на община Мездра инж. Генади Събков стартира своето одобрение.
Триединството религия, вяра и обич беше в основата и на мъдрото приветствено послание към жителите на общината, събрано на пл. „ България “
„ Нека нашите духовни ориентири вярата, вярата и любовта ни водят към нашите триумфи. С религия, вяра и обич всичко се реализира. В забързания и динамичен свят, в който живеем, си оставаме ние, хората, чисто прочувствени същества. Факт е, че колкото по-южен е едни народ, каквито сме ние, българите, толкоз по-емоционални сме в своите изяви и дейности. Толкова по-често взимаме решенията със сърцето си, а не с разсъдъка си. Понякога страдаме от това, от време на време сме малко по-тъжни, по –напрегнати и изнервени. Днес обаче е време да обърнем нещата, да се отпуснем, да се усмихнем, да се насладим на чудесните страсти и да преминем в различен свят. В свят на фантазии и очаквания. “
Кулминацията на вечерта беше рециталът на обичания артист на любовта и виното Веселин Маринов. Уникален реализатор, незабравим занаятчия в концертните осъществявания, нeизчерпаем гений, изпълнителят беше посрещнат с извънреден екстаз от публиката.
За следващ път на този ден множеството празнуваше дружно и аплодираше с обич своите любимци.
Грандиозната заря, поставила край на празника, придвижи присъстващите в свят на фантазии и очаквания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР