В Мездра негодуват срещу предстоящо изграждане на инсталация за обезвреждане

...
В Мездра негодуват срещу предстоящо изграждане на инсталация за обезвреждане
Коментари Харесай

Недоволство в Мездра заради инсталация за преработка на медицински отпадъци

В Мездра недоволстват против идно създаване на апаратура за неутрализиране на рискови боклуци, оповестява bTV.

Местните се притесняват за здравето си макар уверенията на кмета, че няма никаква заплаха. Жителите на града обаче провеждат подписка против построяването на инсталацията.

Предвижда се обектът да е до локалната болница и да поема медицински боклуци от разнообразни елементи на страната. Инсталацията ще бъде построена в гаражи, които сега се отдават чартърен.

Опозицията в локалния общински съвет обаче упорства да се приключи договорът с компанията, спечелила публичната поръчка, а това може да стане единствено с анулация на решението на общинския съвет.

Общинският консултант Галя Василева изясни, чес сътрудниците й са дали своят вот за създаване на автомивка, за отдаване на обекта чартърен, само че са били подведени.

Кметът на Мездра Иван Аспарухов изясни, че Общинският съвет е дал своя вот предложение за отдаване на тези пространства чартърен, а по-късно капиталовото предложение не е пристигнало в Общината, а в РЗИ. В него било написано, че пространствата ще бъдат реконструирани за краткотрайно предпазване и отнасяне на медицински боклуци. Нищо нелегално няма да се случи, тъй като РЗИ ще реши, увери той.

От своя страна вложителят Даниел Бачорски също уточни, че договорката е осъществена според всички законови условия. " Тези боклуци ще са рискови до влизането им на нашите площадки. Има открит метод за преправка ", разясни той.

Бачорски съобщи и че има позволение да обработва до 200 кг боклук на цикъл (час). Болницата в Мездра генерира до 5 тона боклук на месец. Инвеститорът обаче не изясни дали ще обслужва медицинските боклуци и на други лечебни заведения. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР