В местносттта Аркутино е планиран нов град. Той е разположен

...
В местносттта Аркутино е планиран нов град. Той е разположен
Коментари Харесай

Град Аркутино на хоризонта. Как гора и дюни станаха урбанизирана територия

В местносттта Аркутино е плануван нов град. Той е ситуиран на терен от над 311 декара, а плануванаъа височина за застрояване в 100-метровата зона " А " в част от имота е 15 метра – два пъти повече от регламентираното по закон.

Това се вижда от Подробния организационен проект (ПУП) на имота, направен през 2012 година, който Свободна Европа прегледа. " Това е доста по-голямо от Алепу! За първи път виждам този план ", сподели основният проектант на община Созопол Радост Георгиева.

Справка от кадастъра демонстрира, че прилежащият парцел от 254 декара също е разказан като урбанизирана територия, до момента в който картата и взор на място свидетелстват, че става дума най-вече за дюни. Според заместник-кмета на Приморско Петко Гечев най-вероятно става въпрос за неточност, тъй като Подробен устройствен план за този терен не е юридически и по думите му там няма да се строи.


1. Справка за парцела в община Созопол от Агенция по кадастъра. В жълтия кръг: изоставеният градеж от 1986 година 2. Параметри на Подробен устройствен план на парцела 3. План за застрояване на парцела

Как гората и дюните станаха урбанизирана територия
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР