В местните избори наесен ще участват 66 формации - 59

...
В местните избори наесен ще участват 66 формации - 59
Коментари Харесай

66 формации ще участват в кметската надпревара наесен

В локалните избори наесен ще вземат участие 66 обединения - 59 партии и 7 обединения.

Заявление за присъединяване във вота са подали 64 партии и 8 обединения, само че ЦИК е отказала регистрация на шест от тях, стана ясно на постоянния брифинг на ЦИК.

Причината е, че не са имали нужния брой подписи за поддръжка, или са липсвали някои от нужните документи за регистрация.

На " Национално придвижване единение " и партия " Солидарност " е отказана регистрация поради по-малък брой на гласоподавателите , които ги поддържат, а точно 2500 души, изясни представителят на ЦИК Александър Андреев.

Отказана е регистрацията и на партия " Съюз за отечеството ", партия " Общество за нова България ", партия " Българска земеделска партия " , както и на коалиция " Блок на комунистическите партии " поради липса на нужните документи.

Александър Андреев уточни за съпоставяне и че в предишните локални избори са взели участие 74 обединения. -->

Той означи, че с цел да може да се разместват листите за общински съветници с преференции, претендентът би трябвало да има 7% от получените действителните гласове за дадената кандидатска листа. Андреев напомни, че в случай че не е маркирана преференция, тя отива в интерес на лидера на листата.

Говорителят на ЦИК разгласи, че на 16 септември изтичат някои периоди, свързани с провеждането на изборите. Дотогава партиите и обединенията би трябвало да се записват в общинските изборни комисии и да подадат своите документи. На 16 септември изтича и срокът, в който жители на Европейската съюз (ЕС), които имат право на глас, могат да бъдат включени в изборните описи и да упражнят правото си на глас.

До тази дата би трябвало да бъдат оповестени и цените на печатните и онлайн новинарските снабдители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР