В меморандума, предложен от ПП-ДБ, няма заплахи, няма отиване на

...
В меморандума, предложен от ПП-ДБ, няма заплахи, няма отиване на
Коментари Харесай

Владислав Панев: В меморандума, предложен от ПП-ДБ има визия за бъдещето управление

В меморандума, препоръчан от ПП-ДБ, няма закани, няма отиване на избори, а визия за бъдещето ръководство. Това сподели депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той разяснява, че 48 часа след представянето на меморандума политическите водачи към този момент са почнали да осмислят какво в действителност написа в него. „ Видя се, че в него няма нищо ужасно, няма закани, няма отиване на избори, има визия по какъв начин по-добре да бъде ръководена страната през идващите 9 месеца ", разяснява Владислав Панев.

Целта на меморандума не е за разпределение на постове, безапелационен бе той.

„ Темата е една. Едно държавно управление и един парламент могат да паднат да кажем идната седмица. При регулаторите не е по този начин. Там има много по-сериозна непоклатимост с многогодишни мандати. Но тези регулатори не работят както би трябвало да бъде. Въпросът е по какъв начин да бъдат определени шефовете на регулаторите, те да бъдат в действителност експерти, не да бъдат еднообразно отдалечени, само че да не подвигат телефона на политическите водачи, тъй че да са самостоятелни от тях. Затова е този меморандум. Идеята е всеки да може да предлага членове, в това число цивилен организации и парламентарни групи. Но по никакъв метод не одобряваме плаващи болшинства ", изясни Панев.

Отговорността за ръководителите и работата им постоянно се носи от болшинството, добави Панев.

Според него ротацията е подобаващ миг за изчистване на взаимоотношенията сред съдружните сътрудници.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР