В Мелбърн, втория най-населен град в Австралия, беше разпоредено налагането

...
В Мелбърн, втория най-населен град в Австралия, беше разпоредено налагането
Коментари Харесай

COVID-19: Шест седмици блокада на Мелбърн след огромен ръст на заразените

В Мелбърн , втория най-населен град в Австралия, беше разпоредено налагането на обсада в продължение на шест седмици след голям скок на инфектираните с новия ковид (COVID-19), оповестява ДПА.

Няколко седмици след повторното си отваряне за бизнес, Мелбърн, столицата на щата Виктория, както и прилежащият Мичъл Шиър, ще ползва строги ограничаващи ограничения поради COVID-19 от среднощ в сряда, посочи министър председателят на щата Даниел Андрюс.

Здравните управляващи оповестиха през днешния ден 191 новозаразени с новия ковид във Виктория, което е едно от най-големите нараствания за един ден в Австралия от началото на пандемията.

" Това са неустойчиво огромен брой новозаразени. Трябва да сме реалисти във връзка с събитията, пред които сме изправени ", посочи Андрюс.

" Смятам, че възприятието на блаженство се промъкна в нас... Мисля, че всеки от нас знае, че нямаме различен избор, с изключение на да предприемем тези доста, доста сложни стъпки ", акцентира още той.

Местните поданици няма да могат да напущат дома си, в случай че това не е за извършване на покупки на хранителни артикули, подготовка, медицински грижи и грижи за нуждаещи си и работа.

Гости не се позволяват в домовете, а учебните заведения в засегнатите региони няма да отворят вратите си за третия период, който би трябвало да стартира идната седмица.

Жителите на Мелбърн също по този начин няма да могат да напущат града, като австралийските военни ще бъдат мобилизирани, с цел да поддържат полицията за налагане на рестриктивните мерки, като са планувани " обилни санкции ", предизвести Андрюс.

" В края на краищата би трябвало да приемем това толкоз съществено, колкото одобряваме пожарите. Това е двоица. Това е живот и гибел ", сподели той.

Съседният щат Нов Южен Уелс затваря вътрешната граница с Виктория от вторник вечерта, като военните са ситуирани на границата, която е с дължина 2100 километра.

Въпреки че по-голямата част от Австралия разхлабва рестриктивните мерки, наложени поради епидемията, в Мелбърн има скок на новозаразените през последните три седмици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР