В Мелбърн днес започна шестдневна пълна карантина, след като за

...
В Мелбърн днес започна шестдневна пълна карантина, след като за
Коментари Харесай

Поставят под пълна карантина Мелбърн от днес

В Мелбърн през днешния ден стартира шестдневна цялостна карантина, откакто за последното денонощие във втория по население австралийски град бяха регистрирани нови 471 случая с ковид и починаха осем души, съобщи Ройтерс.
Заради новата вълна от разпространяване на вируса са затворени множеството магазини и предприятия, което поражда опасения от дефицит на хранителни артикули. Улиците на петмилионния град, столица на щата Виктория, са пусти.
Има заплаха вълната от болест във Виктория да се трансферира в други щати.
Вчера в Нов Южен Уелс бяха оповестени нови 12 случая, а в в цялата страна за деня новозаразените бяха 483. В другите щати и територии не бяха открити нови случаи.
От началото на пандемията в Австралия са били регистрирани към 20 хиляди случая, а умрелите от COVID-19 са 255. Това е доста по-малък броя от останалите развити страни, отбелязва Ройтерс.
Повечето от инфектираните - над 13 хиляди - са във Виктория. Вчера в този щат бе маркиран рекорден дневен приръст на инфектираните и умрелите - надлежно 725 и 15.
Премиерът на Виктория Даниъл Андрюс прикани жителите на щата да не стартират под паника да се запасяват, откакто разгласи ограничение на продукцията на месо, заяви Асошиейтед прес. По думите му от петък вечерта ще бъде понижено с една трета производството на говеждо, агнешко и свинско поради заплахата от разпространение на болестта из кланици и месопреработвателни предприятия. Производството на пилешко ще бъде кратко с една пета.
Андрюс сподели, че не е належащо потребителите да се презапасяват, както се случваше спорадично и в друга степен по време на първото и второто затваряне на Мелбърн. Премиерът предизвести хората, че може би няма да могат да се снабдят с колкото месо желаят, само че ги увери, че ще получат "това, което им е належащо " и "фундаментално значимо " за тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР