В Междуведомствения съвет ще получим данните от проверките на МВР

...
В Междуведомствения съвет ще получим данните от проверките на МВР
Коментари Харесай

Караниколов: ВМЗ Сопот ще покрие договорите на Емко

В Междуведомствения съвет ще получим данните от инспекциите на Министерство на вътрешните работи в сдружението до 4 октомври, с цел да се произнесем. Определили сме изключително съвещание на Междуведомствения съвет за 6 октомври от 9,00 часа, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов пред Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

Не се знае по кое време ще бъде възобновен лицензът на " Емко ", уповавам се да бъде на 6 октомври “, разяснява той. " Във взаимоотношенията сред " Емко “ и " Кинтекс " има 3 контракта. Един от тях е за снаряни S8, другите за 122-милиметрови снаряди. По тези контракти в разнообразни периоди би трябвало да се дават разнообразни количества. Към момента по първите два контракта за 122-милиметровите трябваше да бъдат изпратени до крайния бенифициент до края на месеца. Другите в края на месец октомври, продължи Караниколов.

Договорите позволяват да има опция за закъснение до 20 седмици. " От " Кинтекс " се пристъпи към повреждане на договорите, само че с цел да обезпечи и личния си интерес и на страната, незабавно беше подписан контракт с " ВМЗ Сопот “, който също е производител на тези произведения “, съобщи Емил Караниколов.

Цената, която „ ВМЗ-Сопот “ даде е с към 10% по-ниска от тази на " Емко ". Това значи, че даже при веселба на доставката на стоката към третата страна от 10 седмици това ще бъде покрито от разликата. Уведомихме третата страна, че срокът на веселба ще бъде 6 седмици. 122-милиметровите ще бъдат изпратени в средата на ноември, а другите средата на декември, добави Караниколов.

Следващата доставка, която ще бъде през март, ще бъде безспорна облага за " Кинтекс ", ще създадем всичко допустимо и няма да имаме закъснение, подсигурява той.

Коректността изисква да кажа, че от Дружеството " Емко “ към този момент е подаден иск в Административния съд- София да се прегледа прекъсването на лиценза. Спирането на лиценза не е акт на министъра на стопанската система, а на целия междуведомствен съвет, съобщи Караниколов. Решението е било единомислещо.

Преди към месец от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) ни бяха предоставени констативни протоколи, от които пишеше, че са отстранени нередностите. В третия беше обещано наставление за премахване на една неправда за период от 1 месец, съобщи министърът на стопанската система.

Още същия ден беше квалифицирано писмо до Министерство на вътрешните работи, с което поискахме да ни бъде дадена информация дали са отстранени всички нередности. Веднага със съпредседателя Красимир Каракачанов свикахме междуведомствения съвет, който се събра на 25 септември. Получихме писмо, че инспекциите са завършили, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР