В международният ден на думата „благодаря“ екипът на bTV Новините

...
В международният ден на думата „благодаря“ екипът на bTV Новините
Коментари Харесай

Международен ден на думата „Благодаря“: Валентин Иванов и благодарността на хората към него

В интернационалният ден на думата „ благодаря “ екипът на bTV Новините ви среща с един човек, на който доста постоянно му благодарят за това, че избавя хора.

Валентин Иванов е спасител-водолаз и работи към пожарната. Последната му избавителна акция е на моста в Бургас. Дави се 17-годишно момиче. Разказва, че инстинктът му го е предиздвикал да скочи от моста и да избави младежа.

Снимка: btvnovinite.bg

Спасените от Валентин са десетки. Той взел участие в акцията на река Лим, вадил е бедстващи при огромните наводнения в Бургаско.

„ Доста хора са ми благодарили. Хубава дума, щом човек благодари, значи е удовлетворен от нещо, случило му се е нещо хубаво! “, сподели Валентин Иванов и описа за една от най-трудните избавителни интервенции, в които е взел участие.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Много сняг имаше, в Руенския балкан се случва това нещо. Две дами всеки миг да родят и един човек на хемодиализа, и ние ги транспортирахме от селото до място, където можеше да пристигна кола за спешна помощ “, описа мъжът.

Едно от родените тогава бебета в този момент е на 15 години и е кръстено Валентин - на него, от признателност. А първия живот Валентин избавя още в пети клас. Когато двамата другари отиват за риба.
Снимка: btvnovinite.bg

Приятелят му Пеньо Георгиев описа, че е случаят е станал, откакто въдиците им се оплели, а той влезнал във водата, с цел да ги оправи, само че течението го завлякло. „ От тогава в действителност се усещам признателен към него, тъй като отново споделям, с помощта на него съм жив “, сподели Пеньо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР