В Международния ден на танца Университетски театър на НБУ стартира

...
В Международния ден на танца Университетски театър на НБУ стартира
Коментари Харесай

Театрална Совалка 2020 с водещ Мартина Апостолова

В Международния ден на танца Университетски спектакъл на Нов български университет започва online - самодейност „ Театрална Совалка 2020 ” с водещ Мартина Апостолова.
На 29 април Университетски спектакъл на Нов български университет показва онлайн танцов театър „ Екселсиор ” (все по-нагоре). Инициативата се реализира с помощта на виртуалния план „ Театрална Совалка 2020 ”.
Началото на стрийминга е в 18:00 часа в обществените канали на Нов български университет. По време на събитието всеки фен ще може да зададе онлайн своите въпроси към модераторите на „ Театрална Совалка 2020 ” - online!
Водещ на пилотния епизод ще бъде актрисата Мартина Апостолова - Европейска изгряваща звезда на Берлинале 2020 и ученик на Нов български университет. Младата актриса получи признанието за ролята си във кино лентата „ Ирина “, който завоюва десетки награди по света.
По време на онлайн срещите феновете ще могат да видят архивни фрагменти от театралните спектакли на Университетски спектакъл на Нов български университет, в огромна част от които взе участие и Мартина Апостолова.
На 29 април от 18:00 часа ще имате опция да станете част от онлайн полемика с доцент доктор Ана Пампулова, гл. ас. доктор Таня Соколова, Михаела Павлова и Изабел Миткова.
Различното значение на понятието екселсиор /все по-нагоре/ откъм философия, фонетика и чиста конкретика са послужили на хореографите като драматургична основа за основаване на своята самостоятелна нереална история изразена със средствата на придвижване, танц, образни резултати, ктьорско майсторство, текст и театрална среда.
„ Това, което пресича точките на постановчиците е концепцията, която може да предизвика сетивата ни, с цел да отворим очи, да търсим зрънцето светлина, категоричност във времето, в което сме и с това да градим нашата сърцевина. Да стартираме от себе си! Дали безконечната концепция за търсене не застава против хармонията?...
Истината е, че доста рядко осъзнаваме, че сме тук и в този момент, постоянно сме в бъдещето и постоянно в предишното. А душата желае да затворим врата и да сме в този миг с вътрешния аз. “
Хореографията на „ Екселсиор ” е дело на: доцент доктор Анна Пампулова и гл. ас. доктор Татяна Соколова, костюми и театрална среда: гл. ас. доктор Яна Дворецка. В танцовия театър вземат участие студенти и дипломанти от департамент „ Театър “ компетентност „ Танцов спектакъл “ и „ Актьорско майсторство “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР