В международната ситуация имаме тенденция на връщане към епохата и

...
В международната ситуация имаме тенденция на връщане към епохата и
Коментари Харесай

Димитър Луджев: Путин загуби всякакво чувство за реалност

В интернационалната обстановка имаме наклонност на връщане към епохата и нравите на Студената война. Това разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " икономистът Димитър Луджев - един от създателите на Съюз на демократичните сили, някогашен вицепремиер и някогашен министър на защитата.

По думите му войната в Украйна е артикул на първо място на борбата, взела връх в света и интернационалната политика. " От страна на Русия - считам, че Владимир Путин загуби всякакво възприятие за действителност и явно не осъзнава стратегическия неуспех на неговата политика, която съставлява отвод от тези правила, дефинирани от Горбачов за невмешателство във вътрешните работи на други страни, неизползване на военна мощ, решение на интернационалните проблеми с пътя на разговора - всичко това бе зачеркнато с войната в Украйна ", сподели Луджев.

От другата страна - американската администрация и множеството европейски водачи се поддадоха на политиката на борба, разяснява още той. " Всички съглашения, договорености от 90-те години сред Русия и Запада бяха или забравени, или прекъснати. Прекратена беше активността на комитета НАТО - Русия. Не става дума нито за договаряния, нито за разговор, нито за дипломатическо решение на спора ".

Според Димитър Луджев политиката на наказания и на въоръжаване на Украйна от страна на Запада води до доста по-големи проблеми за света и разрушение на международния стопански ред. Изходът от войната е явен - връщане към разговора. Трябва да се възвърне разговорът сред НАТО и Русия, безапелационен е Луджев. " Да се спре разширението на НАТО на изток, Русия да се изтегли от окупираните територии от Украйна- Украйна да извърши отговорностите си по Минските съглашения, да сътвори нова конституция и да построи федеративен принцип с съвсем цялостна автономя на обособените области и райони. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР