В международна полицейска операция участваха служители на сектор Трафик на

...
В международна полицейска операция участваха служители на сектор Трафик на
Коментари Харесай

Провериха над 100 автомобила за трафик на деца

 В интернационална полицейска интервенция участваха чиновници на бранш " Трафик на хора “ при ГДБОП – Министерство на вътрешните работи и Националната комисия за битка с трафика на хора в страната. 

Главна дирекция " Гранична полиция “ и Дирекция " Международно оперативно съдействие “ оказаха подпомагане в хода на осъществяваните дейности с оглед непрекъснатия продан на оперативна информация и координацията с останалите участващи страни.

В рамките на Съвместните дни за деяние на територията на страната ни са осъществени инспекции на лица с рисков профил, като според проекта за осъществяване на интервенцията дейностите обгърнаха територията на Граничен контролно-пропусквателен пункт в страната. Проверени са над 100 моторни транспортни средства с пътуващи в тях 138 деца, български жители.

Контролът е обхванал инспекция на документите за идентичност на децата и на съпътстващите ги, заявления за прекосяване на границата при неявяване на единия родител, актове за раждане и други документи, съответстващи за реализиране на пътуванията.

При интервенцията на територията на Европейския съюз са тествани 186 400 души, 22 500 транспортни средства, 12 200 местоположения – частни парцели, търговски обекти, хотели, авто и ж.п. гари, пристанища, аерогари и гранични контролно-пропускателни пунктове, 72 850 документа за идентичност и други документи. Извършени са 175 ареста на обвинени в трафик на хора и са стартирани 181 нови следствия. Идентифицирани са 187 евентуални жертви, 92 от които малолетни, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР