В Медицинския университет в Плевен остава затворен. Там учат много

...
В Медицинския университет в Плевен остава затворен. Там учат много
Коментари Харесай

Очакват се проби на студенти, ходили на практика в Плевенската болница

В Медицинския университет в Плевен остава затворен. Там учат доста задгранични студенти - от над 45 страни и част от тях са в действителност студенти от страни, в които към този момент има епидемиологична конюнктура с ковид. Това сподели ректорът проф. доктор Славчо Томов.

" Ние като управление доста от дълго време взехме ограничения, още преди да започва епидемиологичната конюнктура ", съобщи той пред Българска национална телевизия, съобщи вести.бг.

" Свързахме се с част от студентите, които не се бяха прибрали по домовете си и ги помолихме да останат в родните си страни. Тези, които дойдоха, със специфична заповед на ректора ние карантинирахме, освободихме ги от образователни занятия за две седмици ", изясни той.

Ректорът уточни, че нулевият пациент не е измежду чуждетсранните студенти. Той прикани жителите да бъдат спокойни. Предстои да се вземе решение дали ваканцията за студентите да бъде удължена. Предстои да излязат пробите на 10 студенти, коит оса били на образование в болничното заведение, където има настанени пациенти с ковид.

Иначе обстановката в Плевен остава спокойна. Пациентите с ковид са в положително здравословно положение.

Потвърдените случаи все още на носители на COVID-19 остават шест. Състоянието на новорегистрираните случаи в София е тежко, стана ясно през днешния ден на брифинга на Оперативния щаб за битка с ковид.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР