В Медицинския университет в Плевен обучаваме 1100 чуждестранни студенти, не

...
В Медицинския университет в Плевен обучаваме 1100 чуждестранни студенти, не
Коментари Харесай

Ректорът на Медицинския университет в Плевен: Нулевият пациент не е от нашите студенти

В Медицинския университет в Плевен образоваме 1100 задгранични студенти, не дребна част от тях са от страни с епидемиологична конюнктура, съобщи в предаването „ Тази заран “ ректорът проф. доктор Славчо Томов.

Двамата пациенти, при които беше открит ковид, се лекуват в университетската болница в града.

Още преди да бъде регистриран първият случай на ковид в Плевен, управлението на университета е взело защитни ограничения, увери проф. доктор Славчо Томов.

„ Няколко седмици преди този момент започнахме със строги противоепидемични мероприятия. Първо установихме контакт с всички задгранични студенти от рисковите страни, които не се бяха прибрали, защото започваше семестъра, да не пътуват към Плевен.

Онези, които въпреки всичко дойдоха, със заповед на ректора наложихме карантина – да не посещават 14 дни образователните занятия. Този период изтече и никой от тях не е посочил признаци “, увери проф. доктор Славчо Томов. Нулевия пациент не е от нашите студенти, безапелационен беше той.

По думите му е имало един студент от Турция, който е проучен за ковид, само че пробите към този момент са излезли и те са негативни.

"В взаимозависимост от резултатите на студентите, които са били в контакт със инфектираните с ковид в Плевен, ще вземем решение “, уточни ректорът.

Той означи, че университетът ще упорства да разкриване на лаборатория за тестване за ковид.Ректорът на медицинския университет в града заяви още, че е удължено прекратяването на образователните занятия до петък – 13 март. Създаден е личен институционален щаб, който ще заседава на следващия ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР