В МБАЛ „Христо Ботев“ няма закъснение на заплатите на медиците,

...
В МБАЛ „Христо Ботев“ няма закъснение на заплатите на медиците,
Коментари Харесай

Керемедчиев: Няма закъснение на заплатите на медиците във врачанската болница

В МБАЛ „ Христо Ботев “ няма забавяне на заплатите на медиците, заяви шефът на лечебното заведение доктор Петър Керемедчиев.
„ Няма забавяне на заплатите. Онзи ден предварително изплатихме и задатъка на сътрудниците. Поддържаме финансовото положение на болничното заведение, само че рецесията, несъмнено, се отразява. Националната здравноосигурителна каса, Министерството на здравеопазването и Българският лекарски съюз, като поддръжка, започнаха съответните ограничения и в действителност документът към този момент е получен и ще стартират да се изплащат до 85% от заработките на база предишен интервал “, сподели доктор Керемедчиев.
Той увери, че това ще бъде задоволително за Фонд работна заплата и за издръжката на болничното заведение.
„ Няма да можем да си позволим най-вероятно в допълнение материално стимулиране, само че най-малко ще поддържаме активността на лечебното заведение и ще можем да се разплащаме с сътрудниците “, добави ръководителят на болничното заведение.
Д-р Керемедчиев регистрира спад на хората, търсещи лекарска помощ.
„ Хората се опасяват да потърсят лекарска помощ поради пандемията и това доста тормози лечебните заведения. Има хора, страдащи от разнообразни болести и не би трябвало да чакат положението им да се утежни и да стане сериозно “, сподели той.
Лечебното заведение се преценява с ограниченията, правят се интервенции единствено по неотложност, само че нуждаещите се от лекарска помощ, хора с хронични болести не би трябвало да отсрочват, а да търсят лекарска помощ в точния момент.
Директорът на врачанската болница прикани хората при потребност да употребяват лечебното заведение и да не се тормозят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР