В материал от миналата седмица „БЛИЦ“ разкри схема, с която

...
В материал от миналата седмица „БЛИЦ“ разкри схема, с която
Коментари Харесай

Съдия от Русе потвърди истината за „Дунарит“

В материал от предходната седмица „ БЛИЦ “ разкри скица, с която някогашният сътрудник на Държавна сигурност и съдружник на Цветан Василев - Емилиян Гебрев прави следващ опит да открадне военния цех под носа на страната.

Припомняме, че откакто не съумя да се легитимира като „ притежател “ на завода (акциите на „ Дунарит “ са запорирани от КПКОНПИ и Национална агенция за приходите още през 2015г. и няма по какъв начин да бъдат придобивани от който и да било), Гебрев реши да заобиколи запора и да усили капитала на сдружението близо 8 пъти. С цел страната да се окаже със запор единствено върху 10% от акциите, а остатъкът да бъде във притежание на компанията на Гебрев - „ Емко “.

Съмнението обаче е, че в тази скица вземат участие и съответни съдии от Русе, защото при започване на тази година незнаен магистрат точно от този съд изпрати известие до Агенцията по вписванията, с което изиска длъжностното лице по регистрацията да погази закона и да впише нарастването на капитала.

Против тези дейности остро възразиха както КПКОНПИ, по този начин и синдиците на КТБ, а в писмените им мнения е посочено, че против забърканите в аферата лица са повдигнати наказателни обвинявания и в случай че нарастването стане факт, страната ще бъде ощетена. Институциите натъртват и на събитието, че през 2019г.

Комисията за защита на конкуренцията със свое решение категорично е забранила концентрацията сред „ Емко “ и „ Дунарит “, а без глобата на Комисия за защита на конкуренцията, сходно нарастване е невероятно. Прилагайки закона, комерсиалният указател отхвърли вписването и отбрани интереса на страната, само че по тъжба на „ Дунарит “ преписката е изпратена още веднъж в Русе.

Така може да се окаже, че задачата на цялата интервенция е била да се напише правосъдно решение, с което отводът да бъде анулиран, а нарастването да стане факт - макар възбраната на Комисията за защита на конкуренцията и макар наложените от страната запори върху акциите.

Очевидно обаче не всички съдии от Русе са на страната на Гебрев, тъй като на 20 януари тази година в Търговския указател е оповестено определение на арбитър Палма Тараланска, в претекстовете на което категорично се не разрешава регистриране на нарастването на капитала, поради решението на Комисия за защита на конкуренцията.




Част от решението на арбитър Палма Тараланска, приложено в Търговския указател, с което се указва да бъде зачетено решението на Комисия за защита на конкуренцията, с което се не разрешава нарастването на капитала на „ Дунарит “

Дали схемата на сътрудника на Държавна сигурност Гебрев и на открадналия милиарди от КТБ Василев ще проработи, следва да се разбере. Ако обаче макар експлицитната възбрана и макар досегашната процедура на самия съд в Русе, нарастването на капитала бъде позволено, това би представлявало явен знак, че нещата стоят отвън плоскостта на правото. А нарушителите с бели якички ще продължат да разиграват страната и правосъдната ни система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР