В масовите романтични представи многолюдният дом е изпълнен със смях

...
В масовите романтични представи многолюдният дом е изпълнен със смях
Коментари Харесай

В трудни времена ни спасява това да сме заедно

В всеобщите сантиментални показа многолюдният дом е изпълнен със смях и смешки, изключително по празници, само че действителността постоянно се разминава с тях. За едно семейство с доста деца Коледа може да е съществено финансово, организационно, а не на последно място и прочувствено тестване. Няма по-голяма повинност за един родител от това да не успее да обезпечи на детето си от време на време нещо привидно напълно дребно като чаша сок или бисквити, а да не приказваме за по-сериозен дефицит. С този претекст преди три години екипът на и едноименната поставят началото на благотворителната самодейност „ Да подкрепим многодетно семейство в потребност “ . За този къс интервал от време тя съумява да се развие и от персонален акт на добротворчество да прерасне в акция, зад която застават от ден на ден огромни компании. С тяхна помощ едно многодетно българско семейство, изпаднало в усложнение, ще получи за идните празници цялостен бус с хранителни артикули.

„ Доброто ражда положително и в днешното освирепяло време това е избавителното ни пламъче като обособени човеци и като общество “, споделя създателят и изпълнителен шеф на Mate Kitchen Мила Кръстева.

В първото издание на „ Да подкрепим многодетно семейство в потребност “ с нейния екип закупуват голям ледник и със лични средства го пълнят с хранителни артикули. Събират и облекла, книги и играчки в поддръжка на 9-членното семейство Терзийски от село Стамболово.

Освен голямата изненада на цялото семейство, голям отпечатък върху Кръстева оставя спонтанната реакция на дребната Даниела, която отваря получените бонбони и с тях стартира да черпи всички.

„ Изключително чиста душа, бяхме изумени по какъв начин вместо да резервира сладкишите за себе си и своите братя и сестри, тя ги постави пред нас! “
Второто издание на акцията прави крачка напред и среща поддръжката на Mistral Bulgaria, които обезпечават голям долап с артикули от портфолиото на компанията за семейство със 7 деца от Ребърково. Това обаче не е всичко. Хора от цялата страна, научили за самодейността от Фейсбук страницата на Mate Kitchen, се включват непринудено и подаряват облекла, обувки и играчки за тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР