В мащабно пожаро-тактическо учение днес в Силистра бе тествана готовността

...
В мащабно пожаро-тактическо учение днес в Силистра бе тествана готовността
Коментари Харесай

Тестват Единната спасителна система в Силистра

В огромно пожаро-тактическо обучение през днешния ден в Силистра бе тествана готовността на частите на Единната избавителна система за деяние при бедствена обстановка. Занятието се организира в местността „ Памук кулак “ със сили и средства на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ /РДПБЗН/-Силистра, бранш „ Специализирани оперативни действия “ при РДПБЗН-Русе, ОДМВР-Силистра, Областна администрация, ЦСМП, БЧК и Доброволното формирование на Алфатар.

Тренировката проигра сюжет на спешна обстановка, зародила след разлив на 3000 литра гориво в резултат на пътнотранспортно произшествие сред товарен и лек автомобил с следващ конфликт с друго транспортно средство и двама потърпевши.

След сигнал на тел.112 първи на мястото се отзовават огнеборци от РСПБЗН-Силистра. Преценката на обстановката постанова съставяне на краткотраен действен щаб, ръководен от комисар Румен Мъров, шеф на РДПБЗН-Силистра, за работа на терен. Към местопроизшествието се насочват кола за спешна помощ на ЦСМП и екипи на бранш „ Пътна полиция “, които да контролират придвижването в сектора на произшествието.

Междувременно противопожарен екип освобождава затиснатите в авариралия автомобил двама потърпевши и лимитира разлива на гориво.

Обстановката се усложнява от зародилия наоколо до злополуката пожар в сухи треви, към гасенето на който се причислява Доброволното формирование на Алфатар. Задимяването от пожара основава суматоха измежду гостите на намиращия се в региона ресторант, а блокирането на единствения метод към него постанова да се извърши евакуация на хората по вода. Тук в помощ се причислява екип на БЧК за оказване на психическа поддръжка на евакуираните.

След решение на оперативния щаб поради разлива на гориво в преодоляването на произшествието се включват сили на бранш „ Специализирани оперативни действия “ при РДПБЗН-Русе. Екипът съумява да спре теча посредством тампониране на цистерната с вакуумна възглавница.

Пожаро-тактическото занимание се организира по проект на РДПБЗН-Силистра и цели да тества и усъвършенства координацията сред съставните елементи от Единната избавителна система. След разбор на дейностите на всеки детайл от тренировката и на всеки участник следва да се направи оценка на постигнатите от екипите цели и задания.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР